Spørgsmål og Svar

Hjem > College > Spørgsmål og Svar

Fire college-elever uden for boligerne

Spørgsmål og Svar om Fjerritslev College

Her på siden har vi samlet en række ofte stillede spørgsmål om Fjerritslev College

Hvem kan flytte ind på Fjerritslev College?

Fjerritslev College er for alle elever på Fjerritslev Gymnasium.

Både nuværende og kommende elever kan blive skrevet op til en college-bolig ved at kontakte os. Se mere under næste punkt.

Hvordan ansøger jeg om en plads på Fjerritslev College?

Du ansøger om plads på Fjerritslev College ved at kontakte uddannelsesleder og college-ansvarlig Lene Mogensen på telefon 30 22 00 41 eller lm@fjerritslev-gym.dk

Kan jeg flytte på College undervejs i min tid på gymnasiet?

Ja. Du kan sagtens starte med at bo hjemme – og først flytte på college i løbet af din tid på gymnasiet (fx når du er fyldt 18 år og kan modtage SU).

Du kan også skifte til Fjerritslev Gymnasium, hvis du er startet på et andet gymnasium, men får lyst til at flytte på Fjerritslev College i løbet af din gymnasietid.

Hvad koster det at bo på Fjerritslev College?

Huslejen på Fjerritslev College er ca. kr. 2.837,- pr. måned. Prisen er ekskl. forbrug af vand, varme og el.

Se mere om huslejepriser her

Hvor mange bor der på Fjerritslev College?

Der bor ca. 70 gymnasieelever på Fjerritslev College.

Eleverne kommer fra hele landet – og vi har også haft flere internationale college-elever gennem tiden.

Hvor store er boligerne?

Ungdomsboligerne på Fjerritslev College er 25 kvadratmeter. Derudover er der adgang til mange faciliteter i fælleshusene.

Læs mere her om boligerne her

Er der adgang til køkken?

Ja. Alle boliger har eget tekøkken. I fælleshusene er der desuden adgang til store køkkener, hvor flere kan lave mad samtidigt.

Er der madordning?

Ja. For kr. 600,- pr. måned kan du få morgenmad og frokost på alle årets undervisningsdage (minus weekender, helligdage, ferier, læseferieperioden og lignende dage uden undervisning).

Morgenmaden spises på college, mens frokosten foregår på gymnasiet med mad fra skolens kantine. Vælg fx mellem dagens varme ret, en sandwich eller salatbaren.

Du kan også vælge kun at bestille morgenmad for kr. 175,-

Madordningen er ganske frivillig, så hvis du hellere selv vil stå for måltiderne, er du velkommen til det.

Er der adgang til tøjvask?

Ja. Der er opstillet vaskemaskiner og tørretumbler i fælleshusene.

Kan man få udeboende SU, når man bor på Fjerritslev College?

Ja. Når du er fyldt 18 år, og dine forældre er bosiddende mindst 20 kilometer fra Fjerritslev Gymnasium, er du som udgangspunkt berettiget til at modtage udeboende SU.

Kan man få boligstøtte?

Ja, der kan søges om boligstøtte til boligerne på Fjerritslev College.

Se mere på www.borger.dk/boligstotte (åbner i ny fane)

Må man være på college i weekender og ferier?

Ja. Du bestemmer selv, om du bliver på college i weekender og ferier, eller om du tager hjem til familien.

Må man have overnattende gæster?

Ja. Man må gerne have en overnattende gæst på besøg, såfremt man selv er hjemme. Man må altså ikke låne sin bolig ud til andre, men gerne have venner på besøg.

Hvad kan man lave i sin fritid som college-elev?

Alle elever på Fjerritslev Gymnasium har mulighed for at deltage i skolens forskellige efter-skoletids-aktiviteter som fx fitness, mountainbike, friluftsliv, Esport og musical. Læs om disse aktiviteter her

Alle college-elever har fri adgang til gymnasiets idrætshal samt byens fitnesscenter og svømmehal. Du får desuden en nøglebrik til gymnasiet, så du fx kan bruge musik- og Esportslokalet efter skoletid.

Derudover er fælleshusene altid oplagte steder at mødes efter skoletid med de andre college-elever om socialt samvær, lektielæsning og madlavning.

Er der indkøbsmuligheder, spisesteder, sport, kultur og læge i Fjerritslev?

Der arrangeres også frivillige fællesaktiviteter for college-eleverne ca. en gang om ugen. Det kan fx være fællesspisning, brætspilshygge, aktiviteter i sportshallen eller udflugter ud af huset. Et par gange om året er der også frivillige weekendaktiviteter.

Fjerritslev har fire dagligvarebutikker foruden en række specialforretninger som fx tøjbutikker samt Matas og apotek. I centrum af byen ligger der også flere caféer og restauranter.

Fjerritslev har også lægehus og tandklinik.

I byen finder du desuden en biograf og flere kulturhuse.

Sportsfaciliteter er der også mange af i Fjerritslev – blandt andet idrætshal, svømmehal, fitnesscenter, tennisbaner, fodboldbaner, golfbane, skydebane, skatepark, mountainbikespor samt flere ridecentre få kilometer fra byen.

Er der mulighed for at søge et fritidsjob i Fjerritslev?

Ja, byens dagligvarebutikker, spisesteder og andre forretninger søger ofte unge mennesker til vagter efter skoletid og i weekenden.

Er der opsyn med college-eleverne fra gymnasiets personale?

Ja. Hver morgen på undervisningsdage siger college-personalet godmorgen, så vi ved, at alle har det godt og er klar til skoledagen.

College-personalet kan derudover kontaktes på gymnasiet i skoletiden – og efter skoletid, hvis der opstår brug for hjælp.

Har du flere spørgsmål?

Så kontakt Lene Mogensen, som kan svare på mere og uddybe de ovenstående svar. Du kan også booke en rundvisning på Fjerritslev College ved at kontakte Lene.

Lene Mogensen

Lene Mogensen

Uddannelsesleder og college-ansvarlig

Telefon 30 22 00 41
lm@fjerritslev-gym.dk

Scroll to Top