Hygge på Fjerritslev College

Spørgsmål og Svar om Fjerritslev College

Herunder har vi samlet en række ofte stillede spørgsmål om Fjerritslev College
Hvem kan flytte ind på Fjerritslev College?

Alle nuværende og kommende elever på Fjerritslev Gymnasium kan ansøge om at få en bolig/et værelse på Fjerritslev College.

Hvordan ansøger jeg om en plads på Fjerritslev College?

Du ansøger om plads på Fjerritslev College ved at kontakte uddannelsesleder Lene Mogensen på telefon 30 22 00 41 eller lm@fjerritslev-gym.dk

Hvad koster det at bo på Fjerritslev College?

Boligerne i den nye college-afdeling på Skovbrynet koster kr. 2.622,- pr. måned. Prisen er ekskl. forbrug af vand, varme og el.

Værelserne på college-afdelingen på Fjerritslev Kro koster kr. 2.400,- pr. måned. Prisen er inkl. forbrug af vand, varme og el.

Se mere om huslejepriser her

Hvad er inkluderet i prisen?

Ud over husleje dækker prisen morgenmad og frokost på alle undervisningsdage. Derudover har du blandt andet fri adgang til en række sportsfaciliteter.

Læs mere her

Hvor store er lejlighederne?

Ungdomsboligerne på Skovbrynet er 25 kvadratmeter. Derudover er der adgang til et 400 kvadratmeter stort fælleshus.

Værelserne på kroen er ca. 15 kvadratmeter. Derudover er der på kroen adgang til flere fællesområder.

Læs mere her

Er der adgang til køkken?

Ja. Boligerne på Skovbrynet har eget tekøkken. I fælleshuset er der et stort fælleskøkken med flere ovne og komfurer, som alle college-elever har adgang til.

På kroen er der ikke tekøkken på værelserne. Til gengæld er der to fælleskøkkener, så flere kan lave mad på samme tid.

Er der adgang til tøjvask?

Ja. Der er opstillet vaskemaskine og tørretumbler i begge college-afdelinger.

Kan man få udeboende SU, når man bor på Fjerritslev College?

Ja. Når du er fyldt 18 år, og dine forældre er bosiddende mindst 20 kilometer fra Fjerritslev Gymnasium, er du som udgangspunkt berettiget til at modtage udeboende SU.

Kan man få boligstøtte?

Der kan søges om boligstøtte til boligerne på Skovbrynet. Der kan ikke søges boligstøtte til værelserne på kroen.

Hvor mange bor der på Fjerritslev College?

I skoleåret 2020-21 bor der 65 gymnasieelever fordelt på de to college-afdelinger i Fjerritslev.

College-eleverne kommer fra hele landet – og vi har også enkelte internationale elever, som bor på college.

Må man være på college i weekender og ferier?

Ja. Som college-elev bestemmer du selv, om du bliver på college i weekender og ferier, eller om du tager hjem til familien.

Må man have overnattende gæster?

Ja. Man må gerne have en overnattende gæst på besøg, såfremt man selv er hjemme. Man må altså ikke låne sin bolig ud til andre, men gerne have venner på besøg.

Hvad kan man lave i sin fritid som college-elev?

Alle elever på Fjerritslev Gymnasium har mulighed for at deltage i skolens forskellige efter-skoletids-aktiviteter som fx fitness, mountainbike, friluftsliv, Esport og musical. Læs om disse aktiviteter her

Alle college-elever har fri adgang til gymnasiets idrætshal samt byens fitnesscenter og svømmehal. Du får desuden en nøglebrik til gymnasiet, så du fx kan bruge musik- og Esportslokalet efter skoletid.

Derudover er fælleshuset på Skovbrynet og fællesområderne på kroen altid oplagte steder at mødes efter skoletid med de andre college-elever om socialt samvær, lektielæsning og madlavning.

Der arrangeres også frivillige fællesaktiviteter for college-eleverne en gang om ugen. Det kan fx være fællesspisning, fællessang, brætspilshygge eller udflugter med gymnasiets bus. Et par gange om året er der også frivillige weekendaktiviteter.

Er der indkøbsmuligheder, spisesteder, sport, kultur og læge i Fjerritslev?

Fjerritslev har fem dagligvarebutikker foruden en række specialforretninger som fx tøjbutikker, skobutik, sportsforretning samt Matas og apotek. I centrum af byen ligger der også flere caféer og restauranter.

Fjerritslev har også lægehus og tandklinik.

I byen finder du desuden en biograf og flere kulturhuse.

Sportsfaciliteter er der også mange af i Fjerritslev – blandt andet idrætshal, svømmehal, fitnesscenter, tennisbaner, fodboldbaner, golfbane, skydebane, skatepark, mountainbikespor, bowlingcenter samt flere ridecentre få kilometer fra byen.

Er der opsyn med college-eleverne fra gymnasiets personale?

Ja. Hver morgen på undervisningsdage siger college-personalet godmorgen både på Skovbrynet og på kroen – så vi ved, at alle har det godt og er klar til skoledagen. 

College-personalet kan derudover kontaktes på gymnasiet i skoletiden – og efter skoletid, hvis der opstår brug for hjælp.

Steffen Krøyer, som ud over at være college-pædagog også er gymnasiets elevcoach, står til rådighed som mentor eller måske bare til en fortrolig snak, når der er behov for det.

Har du flere spørgsmål?

Så kontakt Lene og Steffen, som kan svare på mere og uddybe de ovenstående svar. Du kan også booke en rundvisning på Fjerritslev College ved at kontakte Lene eller Steffen.

Lene Mogensen

Lene Mogensen

Uddannelsesleder og college-ansvarlig

Kontakt Lene angående optagelse på Fjerritslev College

Telefon 30 22 00 41
lm@fjerritslev-gym.dk

Steffen Krøyer

Steffen Krøyer

College-pædagog

Kontakt Steffen om alt det praktiske vedrørende dagligdagen på Fjerritslev College

Telefon 41 62 15 40
sk@fjerritslev-gym.dk