BO PÅ FJERRITSLEV COLLEGE

– og tag din ungdomsuddannelse på Fjerritslev Gymnasium

Skal du gå på »Efterskolernes Gymnasium«?

Som elev på Fjerritslev Gymnasium kan du flytte ind på Fjerritslev College og bo sammen med andre gymnasieelever i et efterskolelignende ungdomsmiljø, mens du tager en STX-, HF- eller HHX-uddannelse. Samtidig har du mulighed for at deltage i en masse spændende og hyggelige efter-skoletids-aktiviteter inden for blandt andet sport, musik, friluftsliv og Esport
Lyder Fjerritslev College som noget for dig – så kan du læse meget her på siden. Start eventuelt med at kigge i vores spørgsmål og svar-sektion, hvor vi svarer på de ofte stillede spørgsmål om Fjerritslev College

Kom med på rundvisning på college

Lørdag 28. november 2020 var der virtuelt Åbent Hus på Fjerritslev College, hvor college-pædagog Steffen Krøyer viste rundt. I videoen til højre/herunder kan du se denne seance

Kan du tænke dig at høre mere om muligheden for at flytte på Fjerritslev College – og har du lyst til at få en 'rigtig' rundvisning, er du meget velkommen til at kontakte Steffen på telefon 41 62 15 40 eller e-mail sk@fjerritslev-gym.dk

Du får alt dette på Fjerritslev College

Ungdomsuddannelse

Vælg mellem en STX-, HF- eller HHX-uddannelse på Fjerritslev Gymnasium

Bolig

Bo i din egen ungdomsbolig / dit eget værelse

Morgenmad og frokost
Morgenmad på college og frokost i gymnasiets kantine er inkluderet i prisen på alle undervisningsdage
Masser af sportsfaciliteter

Alle college-elever kan frit benytte motionscenter, sportshal, svømmehal og mountainbikes

Køkken og tøjvask
Du får adgang til stort fælleskøkken samt faciliteter til tøjvask

»I Fjerritslev kommer elever fra hele Danmark til for at få en helt særlig gymnasieoplevelse«

Se tv-indslag om Fjerritslev College fra TV2 Nord

Tag et kig indenfor på Fjerritslev College

Få din helt egen ungdomsbolig i vores nybyggede college-afdeling!

Fra skolestarten i august 2020 er 40 nye ungdomsboliger blevet klar til indflytning. Boligerne indeholder en stue, et badeværelse og et lille tekøkken.

Ud over ungdomsboligerne er der også opført et stort fælleshus, som danner rammen om det sociale liv på Fjerritslev College. Det er også i fælleshuset, du finder et stort køkken og faciliteter til tøjvask.

Den nye college-afdeling ligger bare 100 meter fra gymnasiet – så som college-elev har du ganske få skridt til og fra skole hver dag!

Fjerritslev College

Skriv dig op til en ungdomsbolig

Hvis du er interesseret i at starte på Fjerritslev Gymnasium og flytte på college, kan du kontakte os, så du kan blive skrevet op til en af de nye ungdomsboliger.

Hvad koster det at bo på Fjerritslev College – og hvordan ser boligerne ud?

Derfor har vi valgt Fjerritslev College

På Fjerritslev College bor omkring 65 skønne unge mennesker både fra Nordjylland og fra resten af kongeriget, som har valgt at tage deres ungdomsuddannelse i Fjerritslev

Du kan her møde Lærke, Peter og Line – og høre hvorfor de har valgt at flytte på Fjerritslev College, og hvad de sætter pris på ved college-tilværelsen

Lærke Kjær
19 år fra Roskilde

– Livet på college er helt vildt fedt! Det er en perfekt blanding af at gå på efterskole og at flytte hjemmefra, da vi har vores egne værelser med plads til privatliv – og samtidig er der mulighed for masser af fællesskab med de andre kollegianere, når man har lyst til det.

Jeg elsker at snakke med nye mennesker, og det er der virkelig mulighed for her på college, hvor vi er en skøn blanding af unge fra forskellige steder i landet og med vidt forskellig baggrund.

Det er godt, at vi har lærere tilknyttet college, som hjælper os med forskelligt praktisk og er med til at skabe tryghed. Men jeg nyder også, at vi på mange måde har ganske frie rammer. Det betyder, at vi alle lærer at tage ansvar for os selv og hinanden, så hverdagen kommer til at fungere.

Det er rigtig dejligt, at der er adgang til forskellige sportsfaciliteter med i college-pakken. Jeg er ofte en tur forbi byens fitnesscenter og har også brugt gymnasiets mountainbikes til en tur i skoven.

Peter Friborg
18 år fra Thisted

– Jeg gik på Bjerget Efterskole i 10. klasse, og da jeg fandt ud af, at flere af mine gode venner fra efterskolen skulle på Fjerritslev College efter sommerferien, fik jeg lyst til at gøre det samme.

Derudover gjorde det valget lettere, at gymnasiet tilbyder præcis den studieretning, jeg gerne vil have med musik og matematik på a-niveau.

Der er mange gode ting at fremhæve ved college-livet – ikke mindst det gode fællesskab og at vi må bruge gymnasiets faciliteter efter skoletid. Fx mødes jeg tit med andre fra college i musiklokalet, når skoledagen er forbi. Derudover er det selvfølgelig dejligt med kort afstand til og fra skole, og at der er mange indkøbsmuligheder lige uden for døren.

Jeg synes klart, at Fjerritslev College lever op til forventningerne!

Line Sangill Bergholt Pedersen
18 år fra Kjellerup

– Mine to år på efterskole var rigtig gode, derfor syntes jeg, det var oplagt at fortsætte på Efterskolernes Gymnasium.

Jeg er vild med ‘kolle’-livet, for jeg elsker at have mennesker omkring mig. Vi har masser af hygge og sjov omkring fx madlavning og ­fællesspisning – og jeg benytter mig også tit af, at jeg kan snakke med nogle af de andre fra college, hvis jeg har brug for hjælp til lektierne.

Jeg kan godt li’ at engagere mig i mange forskellige fællesskaber, så det har jeg selvfølgelig også gjort her på college og på gymnasiet. Jeg er bl.a. medlem af skolens fredagscaféudvalg og med på musical-holdet. Desuden har jeg været med til at oprette et lille aktivitetsudvalg på college, hvor vi arrangerer forskellige hyggelige arrangementer.

Tag vennerne fra efterskolen med på »Efterskolernes Gymnasium«

Et år eller to på efterskole er som regel garanti for gode venskaber – og disse kan naturligvis være svære at give slip på.

Fjerritslev College giver dig chancen for, at dine efterskole­venskaber kan fortsætte med at blive dyrket hver dag, mens I går på gymnasiet. Samtidig får du yderligere et par år til at lære at stå på egne ben i trygge omgivelser, inden du flytter »rigtigt« hjemmefra.

På billedet ses Anna fra København, Zenia fra Holstebro, Oliver fra Thisted og Camille fra Aalborg, som lærte hinanden at kende på Bjerget Efterskole og nu er college-elever på FG.

På Fjerritslev College er du altid tæt på!

Fjerritslev Gymnasium giver dig mulighed for at dyrke din interesse efter normal skoletid sammen med dine gymnasievenner. Det er én af grundene til, at vi kalder os for »Efterskolernes Gymnasium«.

Vores særlige efter-skoletids-aktiviteter inden for bl.a. musical, Esport, friluftsliv, håndbold, fitness og mountainbike byder på spændende og sjove oplevelser – samt træning og vejledning med dygtige trænere og instruktører. Alle aktiviteter er gratis at deltage i og foregår eller tager udgangspunkt omkring gymnasiet – så når du bor på Fjerritslev College, er du altid i nærheden af, hvor tingene sker.

På billedet ses Oliver fra Thisted, Mathias fra Skagen og Jamie fra Odense, som alle tre er flyttet på Fjerritslev College for at være en del af Esportslinjen.

På Fjerritslev Gymnasium kan du vælge mellem 3 spændende ungdomsuddannelser

STX

Vælg mellem 9 spændende studieretninger

HF

Få adgang til fremtiden på bare 2 år

HHX

Ta' en moderne erhvervsrettet uddannelse

Find Fjerritslev College og Fjerritslev Gymnasium

Fjerritslev College har to afdelinger i Fjerritslev. Den ene ligger i byens centrum i forbindelse med Fjerritslev Kro – lige ved handelsgaden, hvor du finder et bredt udvalg af dagligvarebutikker, specialforretninger, restauranter, caféer og en biograf

Den anden afdeling af college ligger på Skovbrynet ca. 100 meter fra gymnasiet. Den nye afdeling rummer 40 boliger og et stort fælleshus

Gå på opdagelse i Fjerritslev på kortet herunder
College og gymnasium er markeret med røde prikker

Alle college-elever får en gratis trøje med logo

Vil du gerne vide mere?

Hvis du kan tænke dig en rundvisning på Fjerritslev College, skal du kontakte Steffen Krøyer på telefon 41 62 15 40 eller e-mail sk@fjerritslev-gym.dk

Du kan også bestille en rundvisning eller stille et spørgsmål via nedenstående formular

Aftale om at flytte ind på Fjerritslev College sker ved personlig kontakt, mens optagelsen på en af vores uddannelser foregår via www.optagelse.dk

    Navn *

    E-mail *

    Telefon *

    Besked *

    Vi vender tilbage på henvendelsen hurtigst muligt