Det sker på FG

Hjem > Det sker på FG

Glæd dig til et skoleår fyldt med oplevelser

Uanset om du er til fest og farver, sang og musik, faglige udfordringer eller sportslige udfoldelser – så er der masser af aktiviteter at deltage i året rundt på FG!

Som elev på gymnasiet kan du holde øje med Lectio for at se, hvornår de forskellige aktiviteter finder sted

Elever til Svinkløvdag på stranden

Svinkløvdag og grill-fest

En fast tradition på FG er Svinkløvdagen i starten af skoleåret, hvor vi flytter undervisningen ud i naturen. Eleverne inddeles i hold og skal dagen igennem rundt i området ved stranden i Svinkløv, hvor lærerne er klar med sjove opgaver. Tilbage på gymnasiet står aftenen på grill-hygge.

Diplommodtagere til Georg Mohr-Konkurrencen

Faglige konkurrencer og talentforløb

I løbet af året har du mulighed for at være med i forskellige faglige konkurrencer – bl.a. matematikkonkurrencen Georg Mohr og de nordjyske gymnasiers årlige ScienceDyst.

Vi tilbyder også vores elever at deltage i talentforløb som fx Projekt Forskerspirer, hvor man kommer til at arbejde med sit eget forskningsprojekt.

Gymnasieklasse på studietur

Studierejser og ekskursioner

I løbet af dine år på FG vil du komme på mindst én udenlandsrejse med din klasse. Derudover bliver der mulighed for at tage med på fx virksomhedsbesøg, naturvidenskabelige feltture, besøg på andre uddannelsesinstitutioner og lignende udflugter.

Se mere om disse oplevelser her

Elever til fest på gymnasiet

Bacchusfest

Fire gange om året inviterer Bacchus-udvalget til elevfest på gymnasiet. Der er garanti for god stemning – og festerne er altid en oplagt mulighed til at få nye venner.

Volleyballspillere fra gymnasiet

Sportevents

Som elev på FG kan du deltage i både fodbold-, håndbold- og volleyballturneringer i nordjysk gymnasieregi. Vi har gennem de seneste år også haft elever med i diverse motionsløb og MTB-løb.

Fire medlemmer af Grønt Råd

Grønt Råd

Meld dig ind i skolens grønne elevudvalg, hvis du gerne vil være med til at finde på tiltag, der kan gøre gymnasiets hverdag mere bæredygtig.

Grønt Råd tager også på ekskursioner, hvor vi besøger inspirerende steder og personer, som arbejder med bæredygtighed på spændende måder.

Elever dyrker fitness i idrætshal

FG FIT

I vinterhalvåret har du chancen for at være med til en ugentlig fitness-session i hallen efter skoletid.

Træningen er en blanding af CrossFit og HIIT.

Elever opfører musical på scenen

Musical

Er du vild med sang, musik eller skuespil – så har du mulighed for at deltage i den årlige musicalopsætning. FG har en stolt musicaltradition, og det er altid et tilløbsstykke, når forestillingerne løber af stablen.

Elever til Fredagscafé på Fjerritslev Gymnasium

Fredagscafé

Findes der noget bedre end at skyde weekenden i gang med en fredagscafé? Vores café-udvalg sørger for hyggelig fredagsstemning for alle, som har lyst til at være med.

Elever samlet til foredrag på Fjerritslev Gymnasium

Fællessamlinger og fællestimer

I gymnasiets glassal holder vi ofte fællessamling for alle elever. Det kan være i en pause, hvor der foregår noget underholdene på scenen, eller i løbet af et undervisningsmodul, hvor vi fx kan have besøg af spændende foredragsholdere – eller af politikere, som debatterer.

Elever på vandretur i naturen

FG Outdoor

Kan du li' friluftsliv, kan du melde dig på Outdoor-holdet, som flere gange om året drager på tur. Det kan fx være vandreture med overnatning eller udflugter på mountainbikes.

Logo for Esport på Fjerritslev Gymnasium

FG Esport

FG Esport er Counter-Strike på højt niveau og et unikt fællesskab med andre unge med interesse for Esport. Der er træning med dygtige coaches flere gange om ugen efter skoletid – og vi har hold med i den danske Dust2-liga.

Læs mere om FG Esport

Glade elever spiller volleyball

Frisport Volleyball

Sammen med idrætslærer og volleytræner Thor kan du deltage i frivillig volleyball efter skoletid. Vi tager også ud og spiller mod andre skoler.

To elever strikker til KreaCafé

KreaCafé

I løbet af vinterhalvåret holder vi KreaCaféer i fælleshuset på College, hvor elever og ansatte kan hygge sig med strikning, hækling, tegning og andre kreative projekter.

Elever danser jule-lanciers med nissehuer på

Julehygge

Gennem hele julemåneden er gymnasiet pyntet op med juletræ i fællesområdet og julepynt i klasselokalerne.

En fredag i løbet af december holder vi en jule-eftermiddag med et stemningsfuldt og sjovt show på scenen i fællesområdet med efterfølgende julefredagscafé.

Elever i skilift

Skitur

Hvert år i vinterferien kan du tage med dine gymnasievenner på skitur til et lækkert skisports­område i Alperne.

Skituren, som er åben for alle elever og ansatte på gymnasiet, arrangeres ikke af FG, men i privat regi af en gruppe lærere.

Elever i gallatøj

Gallafest

Et af de tilbagevendende højdepunkter på FG er Gallafesten, som finder sted hvert forår. Festlighederne starter med, at afgangseleverne danser Les Lanciers med familie og venner på tilskuerrækkerne – hvorefter aftenen fortsætter med lækker mad, god musik og masser af galla-hygge for alle skolens elever.

To elever spiller koncert på en scene

Frikvarterskoncerter

Med jævne mellemrum giver vores musikelever et par numre i spisepausen. Som musikelev får du desuden mulighed for at spille på en lille turné rundt på egnens skoler.

Holdfoto af vinderne af fodboldturnering

Fodboldturnering

Den årlige FG-fodboldturnering er altid et hit. Der spilles både en pige- og en drengerække, og lærerkollegiet stiller hver gang op med et slagkraftige hold. Under fodboldturneringen sørger caféudvalget for grillmad på sidelinjen.

Elever spiller computerspil og brætspil

LAN-Party & Brætspilsaften

Elevrådet inviterer hvert forår til LAN-Party & Brætspilsaften. Her bliver der dystet i bl.a. FIFA, Just Dance, CS2 og UNO – og hygget aftenen og natten igennem.

To elever klapper under Awardshow

Awardshow

Før afgangseleverne går på læseferie, står de for et festligt Awardshow, hvor der bl.a. skal kåres årets lærer, årets par og årets bommert.

College-elever på tur i Sommerland

Særlige college-aktiviteter

Hvis du flytter ind på Fjerritslev College, kan du se frem til en masse spændende og hyggelige aktiviteter efter skoletid. Mindst en gang om ugen arrangeres der frivillige fællesaktiviteter som fx fællesspisning, brætspilshygge eller en udflugt ud af huset.

Se mere om Fjerritslev College

To studenter

Studenterugen og dimission

Kulminationen på dine år på FG er selvfølgelig dagen, hvor du endelig får lov at tage studenterhuen på. Gymnasiet summer af spænding hele ugen igennem – inden der om torsdagen er officiel dimission med efterfølgende fest for alle de nyudsprungne studenter.

Scroll to Top