Velkommen til FG

Fjerritslev Gymnasium er et mindre nordjysk gymnasium, hvor ca. 375 unge mennesker har deres daglige gang. På FG tilbyder vi både STX, HF og HHX under samme tag.

FG er kendt for et hyggeligt og overskueligt miljø, hvor alle kender alle. De fleste af vores elever kommer fra Jammerbugt Kommune, Hannæs og Løgstør/Ranum-området – men siden etableringen af Fjerritslev College i 2016 optager vi elever fra hele landet. På Fjerritslev College bor man sammen med andre gymnasieelever i et efterskolelignende miljø, hvor der er mulighed for masser af socialt samvær før og efter skoletid.

Ud over et højt fagligt niveau med en bred vifte af studieretninger og valgfag, har du som FG-elev mulighed for at deltage i forskellige efter-skoletids-aktiviteter, som fx musical, Esport, mountainbike, fitness og friluftsliv. Du kan derudover glæde dig til fede fester, hyggelige fredagscaféer og uforglemmelige studieture.

Læs en introduktion til FG's tre uddannelser samt info om optagelse herunder

STX-elever på Fjerritslev Gymnasium

STX

STX er en treårig uddannelse, hvor du får du en bred viden om mange forskellige fag.

Formålet med en STX-uddannelse er, at du bagefter kan søge optagelse på en videregående uddannelse.

Efter et tre måneders grundforløb vælger du den studieretning, du ønsker at følge resten af gymnasietiden.

Ud over studieretningsfagene har du mulighed for at vælge 2-3 valgfag, så du kan opnå fagkompetencer, der er adgangsgivende til lige præcis den videregående uddannelse, du drømmer om.

HHX

HHX er en treårig uddannelse, som giver dig en solid og alsidig eksamen, der giver adgang til en lang række af videregående uddannelser. 

Samtidig giver en HHX-eksamen også muligheden til at komme direkte ud i erhvervslivet inden for områder som fx revision, regnskab og kontor.

Efter et tre måneders grundforløb vælger du den studieretning, du ønsker at følge resten af gymnasietiden. Vi udbyder bl.a. studieretninger inden for matematik, økonomi og oplevelsesdesign.

HHX-elever på Fjerritslev Gymnasium

HF-elever på Fjerritslev Gymnasium

HF

HF-uddannelsen er en toårig uddannelse med et bredt udbud af valgfag.

En HF-eksamen giver adgang til kortere eller mellemlange uddannelser som fx pædagog, sygeplejerske eller lærer. Ønsker du at tage en lang videregående uddannelser, skal du supplere din HF med et halvt års overbygning.

I løbet af uddannelsen kommer du i praktik inden for et af de områder, du kunne tænke dig at arbejde med senere. På den måde kan du bruge teorien fra undervisningen i praksis og blive klogere på, hvilken vej du ønsker at gå i din videre uddannelse.

Et skoleår fyldt med oplevelser

Er du til musical, håndbold, mountainbike, fitness, eSport, friluftsliv, fester, fredagscafé, koncerter eller rejser? FG byder på masser af oplevelser for alle både i og uden for skoletiden

Musical på Fjerritslev Gymnasium

College-elever på Fjerritslev Gymnasium

Bo på Fjerritslev College

På Fjerritslev Gymnasium kalder vi os for EFTERSKOLERNES GYMNASIUM. Hos os kan du nemlig vælge at bo på college med dine venner, mens du tager din ungdomsuddannelse

Hvordan bliver jeg elev på FG?

Hvis du ønsker at blive elev på Fjerritslev Gymnasium, skal du ansøge via www.optagelse.dk senest 1. marts

Ønsker du at søge ind senere end 1. marts, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 96 50 51 00

Du kan også kigge forbi til en snak og en rundvisning

Besked om reservation af plads på FG

Senest 1. maj udsender vi et brev (via e-Boks) om nærmere information vedrørende din optagelse på FG

Når du søger STX

– skal du i ansøgningen

  • vælge 2. fremmedsprog
  • vælge kreativt fag

Når du søger HHX

– skal du i ansøgningen

  • vælge 2. fremmedsprog

Når du søger HF

– skal du i ansøgningen

  • vælge kreativt fag

Optagelsesprøver

Hvis du ikke opfylder forudsætningerne for at blive optaget, vil du blive indkaldt til en optagelsesprøve og en efterfølgende samtale. Der afholdes to optagelsesprøver og en sygeprøve hvert år.

Den tidlige optagelsesprøve ligger i medio juni, mens den sene optagelsesprøve og sygeprøven ligger i starten af august.

Optagelsesprøven til de gymnasiale uddannelser er en centralt stillet skriftlig prøve i fagene dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi.

Du kan se et eksempel på en optagelsesprøve her