Mød eleverne på FG

En flok af vores elever fortæller, hvorfor de har valgt Fjerritslev Gymnasium som deres uddannelsessted – om deres oplevelser på skolen – og om drømme for fremtiden

Anna Vallentin Møller

Anna Vallentin Møller

STX'er fra Bonderup

– Jeg har valgt Fjerritslev Gymnasium, fordi skolen ligger tæt på, hvor jeg bor, og fordi jeg med studieretningen Musik & Science kan få de a-fag, jeg gerne vil have. Det passer mig også fint, at FG er et mindre gymnasium, hvor man hurtigt lærer folk at kende.

Mit yndlingsfag er musik. Det er dejligt, at vi som supplement til de almindelige musiktimer også kan få soloundervisning en gang om ugen. Ud over studieretningsfagene er jeg også blevet glad for tysktimerne – særligt efter vores forløb i almen sprogforståelse, som har givet mig et helt nyt blik på sprogfagene.

Ugens højdepunkt på FG er helt klart, når vi øver musical hver mandag efter skoletid. Vi har et rigtig hyggeligt fællesskab på musicalholdet, og samtidig får jeg mulighed for at udfolde min kreative sider – både med musik, sang og skuespil.

Efter gymnasiet vil jeg gerne videreuddanne mig inden for musikkens verden – og håber på en fremtid enten som udøvende musiker eller måske som underviser på et gymnasium.

Alma Glerup-Poulsen

Alma Glerup-Poulsen

HHX'er fra Løgstør

– Jeg havde hørt mange gode ting om Fjerritslev Gymnasium fra folk, jeg kender hjemme fra Løgstør. Derfor valgte jeg at starte på FG. Det tiltrak også, at der hver vinterferie arrangeres skitur, og at man er inviteret med til gallafesten alle tre år.

Jeg kan godt li’ de økonomiske fag, så HHX-uddannelsen er den helt rigtige for mig. Det var særligt spændende, da vi under grundforløbet arbejdede med et projekt om privatøkonomi.

Vi har en god klasse, hvor vi snakker godt sammen. Det er også rigtig fint, at vi i sprogfagene er blandet med andre elever fra årgangen. Det er med til at give et godt fællesskab med de andre 1.g’ere.

Jason Fælled Stenholt Fisker

Jason Fælled Stenholt Fisker

STX'er fra Brovst

– Jeg havde faktisk tænkt at starte på HTX i Aalborg, men så fandt jeg ud af, at jeg med STX her på gymnasiet kunne få en studieretning med lige præcis de naturvidenskabelige fag, jeg interesserer mig for. Derfor faldt valget på FG. Det er også dejligt at slippe for en lang bustur hver dag!

Jeg drømmer om at bruge min studentereksamen til at søge ind på nanoteknologi og kemi på universitetet.

Det var en virkelig fantastisk oplevelse at starte på gymnasiet. Jeg husker særligt den allerførste dag, hvor jeg blev mødt af store smil fra mine nye klassekammerater – så jeg følte mig hjemme med det samme.

Jeg synes i det hele taget, vi har et rigtig godt socialt miljø på FG med mange gode aktiviteter, hvor man kan mødes på tværs af klasser og årgange.

Louise Amtoft  Agesen

Louise Amtoft  Agesen

HHX'er fra Fjerritslev

– Efter 9. klasse på Fjerritslev Skole var det naturligt for mig at fortsætte direkte på gymnasiet.

Jeg har valgt HHX, fordi fagene er meget virkelighedsnære. Særligt i afsætning og virksomhedsøkonomi kan man tydeligt se, hvad teorien kan bruges til i den virkelige verden.

Jeg kunne godt tænke mig at videreuddanne mig i udlandet – fx inden for erhvervs­økonomi. Derfor benytter jeg gymnasiets tilbud om undervisning i Cambridge English, hvor jeg kan få et certifikat, der kan hjælpe mig til optagelse på udenlandske universiteter.

En virkelig god ting ved FG er, at der er et rigtig godt sammenhold mellem eleverne. Fx er jeg selv blevet venner med flere fra de andre uddannelser. Det er også altid hyggeligt at være med til fester og fredagscafé.

Mohammed Nour Aljasem

Mohammed Nour Aljasem

HF'er fra Aars

– Efter to år på efterskole ville jeg gerne fortsætte med at bo hjemmefra. Derfor passer Fjerritslev Gymnasiums college-tilbud perfekt til mig. Her er der mulighed for masser af socialt liv ligesom på efterskolen, og samtidig kan jeg have tid for mig selv på mit eget værelse, når jeg trænger til det.

Jeg planlægger at søge ind til politi­uddannelsen efter gymnasiet, og i den forbindelse har HF mange relevante fag som fx idræt og psykologi. Derudover er det dejligt, at uddannelsen kun varer to år.

Vores lærere er rigtig dygtige og venlige. Man kan mærke, at de virkelig er specialister i deres fag, så det smitter positivt af på undervisningen.

Søren Klostergaard Pedersen

Søren Klostergaard Pedersen

STX'er fra Pandrup

– Mens jeg gik i 9. klasse på Saltum Skole, snakkede jeg med rektor og nogle FG-elever på en uddannelsesmesse og fik på den måde øjnene op for muligheden for at starte på gymnasiet i Fjerritslev.

Og jeg er blevet rigtig glad for at gå her! Der er på alle måder en meget behagelig stemning i huset – og særligt har det været positivt at opleve, hvor venlige lærerne er, og at man kan mærke, at de virkelig engagerer sig i os elever.

Jeg har valgt en sproglig studieretning, hvor jeg både har engelsk og fransk på A-niveau. Derudover er historietimerne også altid nogle, jeg ser frem til.

Selv om jeg bor næsten 40 kilometer fra gymnasiet, er det meget nemt for mig at komme frem og tilbage hver dag. Busrute 270 kører direkte fra mit område til Fjerritslev hver morgen og hjem igen, når skoledagen er forbi, så det er endnu et plus ved at vælge FG.

Josefine Andersen

Josefine Andersen

STX'er fra Fjerritslev

– Jeg bor i Fjerritslev, så efter et år på efterskole i Aabybro var det helt naturligt at vende hjem til det lokale gymnasium.

Vi har et rigtig godt fællesskab i min klasse, og jeg synes, vi har mange interessante fag. Samfundsfag og biologi er blandt mine favoritter.

Jeg kan godt li’, at undervisningen veksler meget mellem teori og praktiske øvelser. Det gør skole­dagen noget mere spændende, end hvis det var ren tavleundervisning. Det er også rart, at vi i nogle af timerne er opdelt på små hold. Det giver en hyggelig stemning og er samtidig godt for læringsmiljøet.

Jeg er som regel med, når der er FG FIT i hallen om onsdagen. Sport fylder generelt meget i min tilværelse bl.a. med fodboldtræning flere gange om ugen. Derfor er det min plan at læse idræt på universitetet efter gymnasiet.