Studieretning I

Musik & Matematik på Fjerritslev Gymnasium

Musik & Matematik

Musik A
Matematik A

Har du musik i blodet og tal i hovedet?

På studieretningen Musik & Matematik bliver du en naturlig del af Fjerritslev Gymnasiums sprudlende musikliv.

Matematikkens og musikkens logik supplerer hinanden på mange måder – lige fra lydbølgernes svingninger til rytmer og i musikkens overordnede struktur.

Her får du helt styr på musikteorien, og du vil helt sikkert udvikle dig både instrumentalt og sangteknisk.

Sammenspil og korsang fylder meget, men du bliver også udfordret solistisk.

Vi arbejder med produktion af lydoptagelser og musikvideoer. På musikholdet kommer du til at give koncerter på gymnasiet og rundt omkring i landet. Du vil opleve gæstelærere fra den professionelle musikverden og besøg på videregående musikuddannelser. Fælles koncertoplevelser er en naturlig del af studieretningen.

Teori og praksis hænger sammen. Du får for eksempel lejlighed til at indspille dine egne arrangementer, så du kan høre, hvordan musikken lyder, og måske justere, inden det er tid at gå på scenen og spille live.

Studieretningen indeholder følgende fag

Fag på studieretningen

Få soloundervisning

Som elev på vores musik A-studieretninger får du en ugentlig solo-lektion i sang, instrument eller musikteori med en af gymnasiets musiklærere.

Alle musikelever får desuden en nøglebrik til musiklokalet, så faciliteterne kan benyttes i pauserne og efter skoletid.

Fremtidsmuligheder

Studieretningen giver adgang til et bredt felt af videregående uddannelser. Du vil med kombinationen af musik og matematik på højt niveau være godt rustet til at møde fremtidens krav om kreative og innovative egenskaber kombineret med logisk tænkning og et højt abstraktionsniveau.

På Adgangskortet på ug.dk kan du få et fuldt overblik over, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til (åbner i ny fane)

Scroll to Top