HF-overbygning

Hjem > Kommende elev > HF på FG > HF-overbygning

HF-overbygning – den direkte vej til universitetet

Ønsker du at tage en lang videregående uddannelse på universitet, når du har afsluttet din HF her på Fjerritslev Gymnasium, så kan et overbygningsforløb på Aalborg City Gymnasium sikkert være noget for dig!

Hvad er en overbygning?

En overbygning tager 3-5 måneder afhængig af sammensætningen. Som HF-dimittend fra Fjerritslev Gymnasium har du direkte adgang til et overbygningsforløb, og efter overbygningen har du mulighed for at søge ind på en videregående uddannelse på universitetet.

Mange muligheder

Hvis du tager dit overbygningsforløb på Citygymnasiet, er der flere muligheder for at sammensætte fag. Fagsammensætningen afhænger af, hvilke fag du har med dig fra HF, samt hvilken videregående uddannelse du planlægger. Overbygningsforløbet sammensættes i samarbejde med en studievejleder, men hvis du gerne vil undersøge mulighederne på forhånd, så findes der en lille applikation på Citygymnasiets hjemmeside, hvor du kan eksperimentere med at sammensætte et forløb (åbner i ny fane)

Optagelse

Du kan søge om optagelse på overbygningsforløbet på Aalborg City Gymnasium ved at tage kontakt til studievejledningen på Aalborg City Gymnasium (åbner i ny fane). Allerede inden du har afsluttet din HF, har du mulighed for at få sammensat en overbygningspakke, men det er en forudsætning for endelig optagelse, at du består din samlede HF-eksamen.

Økonomi

Overbygningen er et gratis tilbud, og du har mulighed for at få SU i de måneder, hvor der er mindst 16 timers undervisning om ugen.

Kontakt

Har du spørgsmål til overbygningen er du altid velkommen til at kontakte en studievejleder her på gymnasiet eller tage kontakt til Citygymnasiet på telefon 96 31 22 23 eller studievejledningen@aacg.dk

Scroll to Top