Velkommen til Fjerritslev Gymnasium!

Skolestart

Nye elever i både STX, HF og HHX har første skoledag tirsdag 10. august 2021 fra kl. 08.05 til 13.25

Her får du mulighed for at møde dine nye klassekammerater og hilse på nogle af gymnasiets lærere.

Du vil også få en rundvisning på gymnasiet – og en kort introduktion til dit nye skoleforløb.

Gymnasiet giver frokost denne dag, så du behøver ikke medbringe madpakke.

Tag gerne en taske eller pose med, så du kan have bøger og lignende med hjem.

Informationsaften

Torsdag 19. august kl. 18.30 inviteres alle nye elever med forældre til en informationsaften, hvor gymnasiets ledelse og lærere vil fortælle om FG som uddannelsessted – og om skolens mange sociale aktiviteter.

Tilmeld jer informationsaftenen her

Fotografering

Der vil blive taget portrætbilleder af alle nye elever i starten af skoleåret. Billederne bliver brugt til Lectio og studiekort.

Du kan også købe portrætter og klassebilleder. Derfor vil du forinden få udleveret en foto-bestillingsseddel, som skal medbringes til fotograferingen.

Matematikdag

Fredag 20. august afholdes en matematikdag for alle nye elever på Fjerritslev Gymnasium. Matematikdagen er en faglig ryste-sammen-dag med mange forskellige aktiviteter i matematikkens tegn.

Bogskab

Hvis du ønsker at leje et skab til bøger og lignende, kan du henvende dig på skolens kontor.

Leje af skab er ganske gratis. Du skal blot lægge et depositum på kr. 150,- (betales med kontanter) som du får tilbage, når du ikke længere skal bruge skabet.

Sæt navn på dine ting

Det er en rigtig god idé at sætte navn på genstande som fx opladere til telefon og computer.

e-Boks

I forbindelse med optagelse og skolestart – og eventuelt også i løbet af din gymnasietid – sender vi informationer til dig via e-Boks. Så husk at holde øje med din elektroniske postkasse for informationer fra Fjerritslev Gymnasium.

Statens Uddannelsesstøtte

Du kan få SU fra kvartalet efter, du er fyldt 18 år. Gymnasiets sekretær Lene Svaneborg hjælper dig gerne, hvis du har spørgsmål.

Læs mere om SU på www.su.dk

Ungdomskort – rabat på transport

Ungdomskort er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din bopæl og din skole. Derudover kan du køre med offentlig transport i hele dit eget takstområde. Bor du i Nordjylland, kan du køre frit i hele NT’s område. Ungdomskort giver dig også andre fordele. 

Bestilling af ungdomskort sker på ungdomskort.dk. Det er også her, du skal søge om at blive godkendt. Når du er godkendt, skal du selv bestille Ungdomskort hos trafikselskaberne.

For at du kan bestille et Ungdomskort, skal du have et NemID. Hvis du ikke allerede har ét i forvejen, kan det bestilles på nemid.nu

Fjerritslev College

Hvis du har lang transporttid til gymnasiet, eller hvis du har lyst til at flytte hjemmefra, har du mulighed for at bo på Fjerritslev College – få hundrede meter fra gymnasiet.

Se info og priser på www.fjerritslev-gym.dk/college

Screening

Ved skoleårets start vil alle nye elever blive screenet for eventuelle læse- og stavevanskeligheder samt for udfordringer med matematik

Ændring af kontaktoplysninger

Hvis du og/eller dine forældre skifter adresse, telefonnummer eller e-mailadresse, må I meget gerne kontakte gymnasiets kontor, så vi altid kan have de rette oplysninger registreret i vore systemer.

Vi passer på dine personlige oplysninger

Når du søger om optagelse på Fjerritslev Gymnasium, registrerer og behandler vi personoplysninger af forskellig art om dig. Vi sætter stor ære i at sikre, at behandlingen overholder persondataforordningen og den til hver tid gældende danske persondatalovgivning.

Læs mere om registrering og behandling af persondata her