Oplev verden med gymnasiet

Hjem > Oplev verden med gymnasiet

Collage med rejsebilleder

Som elev på Fjerritslev Gymnasium kan du glæde dig til spændende oplevelser rundt om i verden sammen med dine klassekammerater.

Alle klasser kommer af sted på mindst én studierejse til udlandet – og vælger du den internationale studieretning, kan du komme på flere rejser – blandt andet en tur til USA med andre nordjyske gymnasieelever.

På FG arbejder vi løbende på at udvide vores samarbejde med gymnasier i andre lande. For eksempel er vi med i flere EU-støttede projekter, hvor du som elev kan tage med på rejser rundt i Europa – ganske gratis.

Ud over turene til udlandet tager vi på ekskursioner rundt i landet. Det kan for eksempel være virksomhedsbesøg, besøg på videregående uddannelsesinstitutioner eller feltture med naturfagene.

Herunder kan du læse om nogle af alle de oplevelser i udlandet og rundt om i Danmark, du har mulighed for at få som gymnasieelev i Fjerritslev

'Less Is More' – arbejd med bæredygtighed i et internationalt perspektiv

Grafik med jorden og genbrugssymbol

En flok rejselystne 1. og 2.g'ere har meldt sig til at være en del af et nystartet Erasmus+-projekt, hvor vi på FG samarbejder med gymnasier fra Rumænien, Polen, Grækenland og Portugal.

Projektets titel er ‘Less Is More’ – og har som målsætning at øge elevernes økologiske bevidsthed ved at fokusere på bæredygtigt forbrug inden for bl.a. fødevarer, vand, tekstiler og teknologi.

I løbet af projektet skal vores elever besøge gymnasier i de fire lande, hvor de skal tilegne sig viden om problemstillingerne – og bo privat hos lokale unge.

'Viking Tracks' – gå i vikingernes fodspor rundt i Europa

Ni elever fra Fjerritslev Gymnasium fotograferet ved mindesmærke i Frankrig

Sammen med gymnasier i Frankrig, Tyskland, Irland og Norge er vi på FG med i EU-projektet 'Viking Tracks'. I projektet arbejdes der med vikingetiden og dens spor i vores samtid.

Under opholdene i udlandet bor vores elever privat hjemme hos unge mennesker og deres familier – så ud over masser af ny viden om vikingetiden får eleverne også et godt indblik i de lokale kulturer og i dagligdagen som gymnasieelev forskellige steder i Europa.

Oplev USA med den internationale linje

Football-stadion i Texas

Hvis du vælger den internationale HHX-linje på FG kan du – ud over en rejse i Europa med din klasse – komme med på en to-uger lang tur til USA sammen med elever fra andre gymnasier, som går på samme studieretning.

I 2023 gik turen til Texas med masser af kulturelle oplevelser og interessante besøg på nogle af områdets high schools.

Uforglemmelige studierejser

Alle klasser kommer mindst én gang i løbet af gymnasietiden af sted på en rejse til udlandet.

I videoen er vi med 3b på tur til Barcelona i efteråret 2023.

Nordisk samarbejde

To elever står i flot natur på Færøerne

Gennem årene har vi samarbejdet med flere gymnasier fra de skandinaviske lande og Færøerne og Grønland.

Det er målet, at rejserne skal være med til at give vores elever et større kendskab til emner som klima, natur, historie, kultur, sprog og samfundsforhold i alle dele af Rigsfællesskabet og i Norden.

På besøgene på Færøerne er det særligt naturvidenskabelige emner, der bliver arbejdet med sammen med de lokale elever.

På tur med din studieretning

2.g’erne på trappen foran Christiansborg sammen med Ane Halsboe-Jørgensen

Hvert efterår drager 2.g STX-eleverne af sted på en tredages studieretningsekskursion.

Turen går som oftest til København, hvor flere besøg, der er relevante for de enkelte studieretninger, er på programmet.

Det kan fx være et besøg i Folketinget med samfundsfag, en klassisk koncert for musik-eleverne eller en dag på Experimentarium med naturvidenskab.

Skitur i vinterferien

To elever med skitøj

En helt fast tradition på FG er skituren i uge 8, hvor alle, der har lyst, kan komme med en tur ned til de østrigske Alper.

Scroll to Top