Lærke Kjær

Lærke Kjær

College-elev fra Roskilde

– Livet på college er helt vildt fedt! Det er en perfekt blanding af at gå på efterskole og at flytte hjemmefra, da vi har vores egne værelser med plads til privatliv – og samtidig er der mulighed for masser af fællesskab med de andre kollegianere, når man har lyst til det.

Jeg elsker at snakke med nye mennesker, og det er der virkelig mulighed for her på college, hvor vi er en skøn blanding af unge fra forskellige steder i landet og med vidt forskellig baggrund.

Det er godt, at vi har lærere tilknyttet college, som hjælper os med forskelligt praktisk og er med til at skabe tryghed. Men jeg nyder også, at vi på mange måde har ganske frie rammer. Det betyder, at vi alle lærer at tage ansvar for os selv og hinanden, så hverdagen kommer til at fungere.

Det er rigtig dejligt, at der er adgang til forskellige sportsfaciliteter med i college-pakken. Jeg er ofte en tur forbi byens fitnesscenter og har også brugt gymnasiets mountainbikes til en tur i skoven.

Peter Friborg

Peter Friborg

College-elev fra Thisted

– Jeg gik på Bjerget Efterskole i 10. klasse, og da jeg fandt ud af, at flere af mine gode venner fra efterskolen skulle på Fjerritslev College efter sommerferien, fik jeg lyst til at gøre det samme.

Derudover gjorde det valget lettere, at gymnasiet tilbyder præcis den studieretning, jeg gerne vil have med musik og matematik på a-niveau.

Der er mange gode ting at fremhæve ved college-livet – ikke mindst det gode fællesskab og at vi må bruge gymnasiets faciliteter efter skoletid. Fx mødes jeg tit med andre fra college i musiklokalet, når skoledagen er forbi. Derudover er det selvfølgelig dejligt med kort afstand til og fra skole, og at der er mange indkøbsmuligheder lige uden for døren.

Jeg synes klart, at Fjerritslev College lever op til forventningerne!

Line Sangill

Line Sangill Bergholt Pedersen

College-elev fra Kjellerup

– Mine to år på efterskole var rigtig gode, derfor syntes jeg, det var oplagt at fortsætte på Efterskolernes Gymnasium.

Jeg er vild med ‘kolle’-livet, for jeg elsker at have mennesker omkring mig. Vi har masser af hygge og sjov omkring fx madlavning og ­fællesspisning – og jeg benytter mig også tit af, at jeg kan snakke med nogle af de andre fra college, hvis jeg har brug for hjælp til lektierne.

Jeg kan godt li’ at engagere mig i mange forskellige fællesskaber, så det har jeg selvfølgelig også gjort her på college og på gymnasiet. Jeg er bl.a. medlem af skolens fredagscaféudvalg og med på musical-holdet. Desuden har jeg været med til at oprette et lille aktivitetsudvalg på college, hvor vi arrangerer forskellige hyggelige arrangementer.