Anderledes dimissionsdag for årets Fjerritslev-studenter

Hjem > Nyheder > Anderledes dimissionsdag for årets Fjerritslev-studenter
Dimission på Fjerritslev Gymnasium

Torsdag 25. juni blev årets 136 STX-, HF- og HHX-studenter dimitteret fra Fjerritslev Gymnasium

Normalt foregår dimissionshøjtideligheden for alle studenter på én gang i en tætpakket sal, men i år blev dimissionen – som så meget andet i disse måneder – afviklet med hensyntagen til forsamlingsrestriktionerne.

Der blev derfor afholdt ikke færre end seks dimissioner – én for hver studenterklasse – hen over eftermiddagen og aftenen på denne solrige midsommerdag. Studenterne havde på den måde mulighed for at invitere et mindre antal pårørende med til at overvære begivenheden.

På trods af den usædvanlige afvikling af dagen blev årets studenter dog ikke snydt for at opleve de traditioner, som hører en dimission på Fjerritslev Gymnasium til.

Dimittenderne marcherede således ind i gymnasiets glassal til tonerne af FG Sangen, hvorefter der var taler fra bestyrelsesformand Mogens Christen Gade, fra elevrepræsentant Sara Lavmine Vingborg Nielsen og fra Mikkjal Helmsdal, der holdt sin første dimissionstale som rektor på Fjerritslev Gymnasium.

Mikkjal Helmsdal roste i sin tale de unge mennesker for deres måde at håndtere den seneste tids udfordringer på og håber, at det har rustet dem godt til fremtidens disruptions-samfund med forhindringer af både mindre og større karakter.

– I har været dygtige til at omstille jer til de nye betingelser, I blev kastet ud i her mod slutningen af uddannelsen. I har prøvet at blive konfronteret med pludselige og omfattende ændringer i hele samfundet, og I er kommet igennem det, sagde rektor.

Han afsluttede sine ord til studenterne med en opfordring til, at de skal tage både læringen og fællesskabsfølelsen fra gymnasietiden med videre i livet.

– I er alle sammen fantastiske unge mennesker, som hver især har et væld af talenter, der venter på at blive udfoldet og udviklet. I er også en del af et fantastisk fællesskab, som gør jer og Fjerritslev Gymnasium til noget helt særligt. Hold fast i jer selv, jeres talenter, jeres værdier og det at være med i og bidrage til fællesskabet – både det nære og det store, lød det fra Mikkjal Helmsdal.

Efter rektors tale var det tid til overrækkelse af eksamensbeviserne. Der blev desuden uddelt en række legater fra det lokale erhvervsliv til studenter, som fagligt eller socialt har ydet en særlig indsats gennem deres år på gymnasiet.

Hver af de seks dimissionsseancer sluttede med, at en kvartet af gymnasiets musikalske lærere spillede og sang We’ll Meet Again for studenterne. Denne sang plejer at blive fremført af et stort lærerkor, men også dette programpunkt måtte nytænkes i år. Løsningen blev, at lærerne alle var repræsenteret på storskærm med en vinkende videohilsen til de unge mennesker, som nu hver især tager videre fra Fjerritslev Gymnasium mod nye udfordringer.

Se mange flere billeder fra dimissionen her (åbner i ny fane)

Scroll to Top