College-byggeriet tager form

Hjem > Nyheder > College-byggeriet tager form
Fjerritslev College under opbygning

Det seneste trekvarte år har der været livlig aktivitet på byggepladsen på Skovbrynet lige øst for Fjerritslev Gymnasium, hvor det nye Fjerritslev College er under opførelse. Kollegiet kommer til at bestå af 40 ungdomsboliger, som skal bebos af gymnasiets elever.

Byggeriet fordeler sig på flere sektioner med en sammenhængende tagkonstruktion, der får komplekset til at fremstå som en enhed, og som gør, at man kan gå tørskoet mellem bygningerne. Boligerne udføres som et bæredygtigt træbyggeri og indrettes med både badeværelse og et lille køkken.

Ud over boligerne kommer det nye Fjerritslev College også til at bestå af et 400 kvadratmeter stort fælleshus i to etager, som vil danne rammen om de unge menneskers sociale liv uden for skoletiden.

Netop fælleshuset er de seneste dage ved at skyde i vejret. Huset er tegnet med organiske svungne former – blandt andet på baggrund af inspiration fra gymnasieeleverne selv, som i projektets begyndelse var med til at give input til boligselskabet Domea Aabybro, der er projektets bygherre.

Stor søgning

1. februar stod den første etape af byggeriet færdigt, hvilket betød, at 16 gymnasieelever kunne flytte ind i de nye omgivelser. De fleste af disse elever havde hidtil boet på gymnasiets college-afdeling, som hører hjemme på førstesalen af Fjerritslev Kro.

I løbet af sommeren forventes de øvrige 24 boliger samt fælleshuset at stå færdig – og der bliver ganske snart brug for samtlige 40 boliger. Det fortæller Lene Mogensen, som er uddannelsesleder og college-ansvarlig på Fjerritslev Gymnasium.

– Siden vores åbent hus-dage i januar, hvor mange familier kiggede forbi, har vi oplevet en dejlig stor interesse for at blive skrevet op til en bolig. Vi har fået ansøgninger fra unge fra blandt andet Læsø, Thy, Vestjylland, Østjylland, Fyn og Sjælland, og vi er nu nået til at kunne melde alt udsolgt på det nye college til skolestarten i august, siger Lene Mogensen.

Beholder værelser på Fjerritslev Kro

Meldingen om fuldt hus betyder dog ikke, at gymnasiet har lukket for at modtage tilmeldinger til det kommende skoleår fra elever, som gerne vil bo i et kollegiemiljø.

– Vi har fortsat vores college-afdeling i forbindelse med Fjerritslev Kro, hvor vi i alt råder over 25 værelser, oplyser Lene Mogensen og tilføjer, at over halvdelen af disse pladser på nuværende tidspunkt er reserveret til det kommende skoleår.

Efterskoler som forbillede

Det snart færdige kollegiebyggeri er det foreløbige højdepunkt for Fjerritslev Gymnasiums college-koncept, som så dagens lys for tre et halvt år siden, da først én og siden flere elever flyttede ind på en værelsesfløj på vandrerhjemmet i Fjerritslev.

Efter et års tid rykkede eleverne til Fjerritslev Kro i byens centrum, hvor de tidligere kroværelser blev ombygget til hyggelige ungdomsværelser. Her har Fjerritslev College hørt til indtil nu, hvor der har vist sig et behov for flere boliger.

Lene Mogensen fortæller, at det særligt er lysten til at gå i skole i et efterskolelignende miljø, der får elever fra hele landet til at flytte på college og starte på gymnasiet i Fjerritslev.

– Vores mål med Fjerritslev College er at skabe et miljø, som minder om det, man finder på en efterskole med inspirerende fysiske faciliteter og ikke mindst med muligheden for at de unge kan deltage i forskellige sociale aktiviteter uden for skoletiden.

Blandt fritidstilbuddene til eleverne er blandt andet fitness- og mountainbiketræning, friluftsaktiviteter og musikundervisning. Derudover har gymnasiets Esport-linje vist sig at være et populært tilbud, som har fået omkring 10 unge drenge fra rundt om i landet til at flytte til Fjerritslev.

På grund af corona-situationen blev et planlagt rejsegilde tidligere på foråret aflyst, men Lene Mogensen oplyser, at interesserede nok skal få mulighed for at se nærmere på de nybyggede faciliteter ved en senere lejlighed.

Se flere billeder af byggeriet på Facebook

Scroll to Top