75 FG-elever øvede musical på højskole

Hjem > Nyheder > 75 FG-elever øvede musical på højskole

Som led i forberedelserne til den årlige musicalopsætning på Fjerritslev Gymnasium tog hele holdet bag 2017-musicalen torsdag og fredag i uge 46 et døgn på Vrå Højskole for at blive rystet sammen og få inspiration til de kommende måneders arbejde frem mod premieren til februar

I løbet af de to dage i Vrå blev eleverne kastet ud i mange forskellige aktiviteter under kyndig ledelse af højskolens musik- og dramalærere. Fredag formiddag blev der øvet flerstemmig korsang, og senere på dagen var der koreografi- og skuespiltræning på programmet. Der var også tid til hygge med brætspil, historiefortælling og fællessang fra Højskolesangbogen.

Eleverne som skal være med til at stable musicalen på benene er til dagligt spredt på forskellige årgange og uddannelser på gymnasiet. Derfor er det vigtigt, at gruppen lærer hinanden godt at kende, når de i den kommende tid skal arbejde sammen om musicalprojektet. Det fortæller lærer på gymnasiet Mette Rødbro, som gennem flere år har været med til at arrangere musical.

– Vi ender hvert år med at have et fantastisk sammenhold i musicalgruppen i de sidste dage frem mod forestillingerne, hvor vi jo nærmest er sammen i døgndrift for at få alle detaljer på plads. I år prøver vi at få denne fællesskabsfølelse frem allerede her i starten af processen, siger Mette Rødbro.

– For nyligt havde vi eleverne med på tur til Aalborg Teater, og med disse dage på højskole med masser af fællesaktiviteter får holdet virkelig mulighed for at blive rystet godt sammen.

Skoleårets forestilling, som er skrevet af eleverne selv, bærer titlen »Kunsten at være os« og handler om en flok unge gymnasieelevers hverdag og deres oprør mod konkurrencestaten, 12-tals-ræset og den onde rektor Prickley. Musiktemaet beskrives som »Disney med et tvist«.

De ca. 75 elever som har vist interesse for at bruge fritiden i løbet af vinteren på at forberede musical, er et noget større hold end sædvanligt, fortæller Mette Rødbro, som sammen med lærerkollegerne Julie Nørgaard Holst, Solveig Lauritsen og Henrik Skovgaard Christensen er koordinatorer for forestillingen.

– Vi havde åben tilmelding i et frikvarter tilbage i midten af september, og der regnede vi med, at 30-40 elever ville møde op, så vi blev meget positivt overraskede, da omkring dobbelt så mange kom og skrev sig på listen.

Eleverne har selv valgt, om de ønsker at beskæftige sig med skuespil, sang, musik eller praktiske opgaver som for eksempel udarbejdelse af scenedekorationer og hjælp med madlavning til øve-eftermiddagene. Der er desuden en gruppe, som står i spidsen for at markedsføre musicalen.

Der er planlagt tre forestillinger i Glassalen på Fjerritslev Gymnasium fra 1. til 3. februar 2017, og online-billetsalget forventes igangsat inden længe.

Se mange flere billeder på vores Facebookside

Scroll to Top