1c på friluftstur til Sverige

Hjem > Nyheder > 1c på friluftstur til Sverige

1c var fra søndag 11. til onsdag 14. september på tur til Dalsland i Sverige

Efter en veloverstået rejsedag havde eleverne den første aften og nat base på skolen Utsikten – Scandinavian School i byen Ed. Utsikten er Fjerritslev Gymnasiums svenske venskabsgymnasium, og før sommerferien var en gruppe fra Utsikten på besøg i Fjerritslev – blandt andet for at prøve kræfter med vores områdes udfordrende mountainbikespor.

Efter en nat med tag over hovedet begav eleverne sig næste morgen ud i den svenske vildmark, hvor de skulle tilbringe de næste to døgn. Klassen var delt i to hold. Et adventure-hold som sejlede i kano – ca. 13 kilometer i alt – på søerne Grann og Iväg – samt et explorer-hold der var på vandretur med kort og kompas og blandt andet samlede bær og kiggede på dyrespor i skoven.

Adventure-holdet havde følgeskab af fire elever og to undervisere fra Utsikten, der lærte vores elever om god padleteknik og viste forskellige kæntrings- og redningsøvelser. Begge hold havde desuden fokus på, hvordan man laver en god lejr i det fri med etablering af bål og sovepladser.

Hele klassen mødtes den sidste aften på shelter-pladsen Hagtjärn, som folkene fra Utsiktens beskriver som deres udendørs klasselokale. Her blev der grillet og hygget, inden turen næste dag gik hjemad mod Danmark.

Se mange flere billeder fra turen på vores Facebookside

Scroll to Top