HHX-elever i Løvens Hule

Hjem > Nyheder > HHX-elever i Løvens Hule

En gruppe HHX-elever fra Fjerritslev Gymnasium har gennem de seneste uger gennemført et iværksætteri-forløb, der torsdag 15. november kulminerede med, at i alt otte grupper fik mulighed for at pitche deres forretningsidé for en række repræsentanter fra erhvervslivet og Vækst Jammerbugt i »Løvens Hule«

Alle tre HHX-årgange var repræsenteret i forløbet, der var arrangeret i et samarbejde mellem gymnasiet og Vækst Jammerbugt. Gennem de seneste tre uger har eleverne hørt forskellige oplæg – blandt andet om udvikling af forretningsplaner, socialt iværksætteri og økonomi. De har desuden sparret med konsulenter fra Vækst Jammerbugt og sideløbende udviklet deres egne forretningsidéer.

– Opgaven lød på, at eleverne i grupper skulle finde på en genial forretningsidé. Det kunne være en ny idé til en eksisterende virksomhed, eller det kunne være et helt nyt produkt, der krævede etablering af en helt ny virksomhed. De skulle så modne deres idé ved at udarbejde business-canvas, forretningsplan, budgetter og så videre, fortæller underviser Trine Henriksen.

Fra idé til virkelighed?
I slutningen af forløbet fik grupperne mulighed for at sparre med to konsulenter fra Vækst Jammerbugt, inden det for alvor gik løs i »Løvens Hule«, hvor de skulle præsentere deres idé for et dommerpanel bestående af repræsentanter fra erhvervslivet og Vækst Jammerbugt.

– Det har været en spændende proces, fra man starter med en idé, som man så kan koble fagene på, så man får lagt et fundament. Fremlæggelsen var en sjov måde at få afprøvet det, man har arbejdet med, over for nogle, der er eksperter inden for området. Så får man noget kritik, man kan gå videre med, lød det blandt andet fra gymnasieelev Line Thomsen, der sammen med sin gruppe blev tildelt en flot 2. plads af dommerne.

Også panelet af »løver« var godt tilfredse med dagens udbytte.

– Det var utroligt spændende at få lov til at være »løve«. Der var virkelig mange gode idéer til opstart af nye virksomheder. De unge mennesker havde været meget kreative og nytænkende. Niveauet var generelt højt uanset, om det var elever fra 1., 2. eller 3.g., og der var tæt løb, da vi skulle votere om det projekt, der var bedst gennemarbejdet og havde det største potentiale fremadrettet. Der var rent faktisk nogle af grupperne, der ikke kun så det som en skoleopgave, men havde tænkt sig at føre projektet ud i livet. Det bliver spændende at følge dem og se, om de udlever deres drøm og når deres mål, lød det fra souschef og erhvervskundechef Lotte Larsen fra Jutlander Bank i Fjerritslev.

Også Lars Kronborg, som er erhvervskonsulent hos Vækst Jammerbugt, var glad for dagen i dommerpanelet.

– Vi var meget imponerede over niveauet på gruppers pitch. Idéerne var nytænkende og kunne sagtens være forretningsmodeller, der kunne få succes i den virkelige verden. Med alle disse spændende idéer, ser det lovende ud med den næste generation af iværksættere i Jammerbugt Kommune, fortalte Lars Kronborg.

I sidste ende blev det en gruppe af 1.g-elever, der løb med sejren på baggrund af et koncept omkring genanvendelse i tøjbranchen.

Se flere billeder fra eleverne tur i »Løvens Hule«

Scroll to Top