HHX-eleverne fra 2.g arbejder i denne uge med et forløb i fagene virksomhedsøkonomi, international økonomi og matematik.
Forløbets emne er ‘Fødevarebranchen og fremtidens fødevarer’ – og målet med ugen er, at eleverne skal formulere og analysere en problemstilling, der relaterer sig til emnet ved at kombinere viden og faglige metoder fra de tre fag.
For at inspirere eleverne til ugens arbejde havde de her til formiddag besøg af iværksætter og ismand Claus Sørensen fra Thisted. Claus Sørensen fortalte sin fascinerende historie om, hvordan han på få år er gået fra at lave is på en lille ismaskine for et par tankstationer i Thisted – til i dag, hvor han i en ny, stor fabrik producerer is til butikker i hele landet og store dele af verden.
Det særlige ved isene – som findes under navne som Naturli’ og Ice Bakers – er, at alle produkter er 100 procent plantebaseret. Efterspørgslen på denne type af produkter vil ifølge Claus Sørensen vokse meget de kommende år. Derfor går hans historie fint i tråd med ugens tema om fremtidens fødevarer.