Fjerritslev Gymnasium udvider med ny college-afdeling

Hjem > Nyheder > Fjerritslev Gymnasium udvider med ny college-afdeling

Fjerritslev Gymnasium har i Fjerritslev Kro fundet endnu en lokal partner til at danne rammen om Fjerritslev College

Der er i disse dage travl aktivitet i den syd og østlige del af Fjerritslev Kro. De nu tidligere kroværelser er nemlig ved at blive ombygget til kollegieværelser til elever fra Fjerritslev Gymnasium.

FG har det sidste år drevet konceptet Fjerritslev College i et samarbejde med Idrætscenter Jammerbugt, hvor gymnasieelever har haft mulighed for at bo på idrætscentrets vandrerhjem, mens de er under uddannelse.

Dette koncept har vist sig særdeles bæredygtigt, idet der i dag er indlogeret 13 kollegianere på vandrerhjemmet på Brøndumvej. Derfor har gymnasiet været på udkig efter endnu en samarbejdspartner, så antallet af disponible værelser ikke bliver et problem i nærmeste fremtid.

– Vi har allerede flere elever skrevet op til en college-plads til det kommende skoleår, så vi ser meget frem til at værelserne oven på kroen bliver renoveret færdige, så vi fra januar både har en Brøndumvej- og en Østergade-afdeling af Fjerritslev College, fortæller rektor Bjarne Edelskov.

De nuværende college-beboere får selv lov til at være med til at give deres input til ombygningen af den nye kollegiefløj. Værelserne, som ligger på første sal, bliver alle udstyret med eget badeværelse – og i stueetagen bliver der lavet et stort køkkenalrum til madlavning og hygge samt et vaskerum. Eleverne får deres egen indgang, således at kro og college bliver to helt separate afdelinger af bygningen.

Fjerritslev Gymnasium som »efterskolegymnasium«
For Fjerritslev Gymnasium er tanken med Fjerritslev College, at skolen skal udvikle sig til at blive »Efterskolernes Gymnasium«, siger Bjarne Edelskov.

– Vi vil dels gerne tilbyde elever, der kommer fra kanten af vores naturlige optageområde, muligheden for at bo tæt på gymnasiet og derved slippe for den daglige transporttid. Men derudover går vi også efter at tiltrække elever fra hele landet, fordi vi med kollegietilbuddet og de mange forskellige aktiviteter på gymnasiet efter skoletid, kan skabe noget af den stemning, som er kendetegnet for et efterskoleophold.

Nogle af disse efter-skoletids-aktiviteter er blandt andet deltagelse i forberedelserne til skoleårets musical, fitnesstræning og håndboldtræning hver uge og mountainbiketure på sporet i Kollerup Plantage.

– Desuden har college-eleverne adgang til gymnasiet døgnet rundt, så de for eksempel kan hygge sig i musiklokalet om aftenen, slutter Bjarne Edelskov.

Når der holdes åbent hus i midten af januar, er det planen, at interesserede kan komme ind at kigge på værelserne – både på vandrerhjemmet og de helt nyrenoverede i Østergade.

Læs mere om Fjerritslev College her


Billedtekst: Rektor Bjarne Edelskov inspicerer de kommende kollegiefaciliteter sammen med gymnasieeleverne Klara Knage Damsgaard og Thomas Dolmer. Begge elever kommer fra Vesthimmerland og har valgt at flytte på Fjerritslev College. Efter nytår har de mulighed for at rykke ind på de nye værelser i Østergade

Scroll to Top