Fjerritslev College vinder arkitekturpris

Hjem > Nyheder > Fjerritslev College vinder arkitekturpris
Fjerritslev College vinder arkitekturpris

Tirsdag 4. oktober blev Jammerbugt Kommunes Arkitekturpriser 2022 uddelt.

Fjerritslev College var blandt de 17 indstillede arkitekturprojekter – og ved en ceremoni på Fjerritslev Bryggeri- & Egnsmuseum blev kollegiebyggeriet kåret som én blandt fire vindere.

Arkitekt Mogens Husted Kristensen fra konkurrencens bedømmelsesudvalg begrundede ved prisoverrækkelsen, hvorfor Fjerritslev College fortjener titlen i år:

– Fjerritslev Gymnasium har en attraktiv mulighed i form af Fjerritslev College. Her kan du bo i et efterskolelignende kollegie-miljø. Det rummer fællesskaber og liv, som også kommer Fjerritslev by til gode. Med kollegieboligerne og fælleshusene er der skabt fine og trygge rammer for eleverne samt en ny identitet for gymnasiet. Navnlig de nye fælleshuse udstråler, at her sker der noget særligt. De svungne træbeklædte facader og de sammensatte højder bidrager til den uformelle og levende stemning, og livet i bygningerne adskiller sig helt bevidst og poetisk fra rammerne om undervisningen og pligterne.

Til stede ved prisoverrækkelsen fra gymnasiet var college-pædagog Steffen Krøyer, rektor Mikkjal Helmsdal og uddannelsesleder Lene Mogensen. Ligeledes var Fjerritslev College-projektet repræsenteret ved Mette Floor Holme, som er formand for Boligselskabet Domea Aabybro samt kollegiets arkitekt Søren Nygaard fra Arkitektfirmaet Finn Østergaard A/S.

Scroll to Top