Fjerritslev-elever og franskmænd gik i vikingernes fodspor

Hjem > Nyheder > Fjerritslev-elever og franskmænd gik i vikingernes fodspor
FG-elever og franske elever laver vikingemad i Madsmedjen

I sidste uge havde 2a besøg af 11 franske gymnasieelever fra Groupe Scolaire Sainte Anne i byen Brest, som ligger i regionen Bretagne. Besøget var en del af Erasmus+ projektet ’Viking Tracks’, hvor eleverne ugen igennem arbejdede med vikingetiden som omdrejningspunkt.

Ugen startede med et besøg på vikingegravpladsen ved Lindholm Høje og en rundtur i Aalborg med historielærer Jesper som guide med fortællinger om byens oprindelse. En udflugt til Jellingstenene og stedets besøgscenter var også på programmet, hvor eleverne hørte om de danske vikingekonger.

Torsdag var temaet vikingemad, så her var vores og de franske elever i Madsmedjen i Hjortdal, hvor der blev sanket og lavet mad over bål. Blandt retterne var en svampestuvning og en gryderet med and – samt dessertspecialiteter som pærer i mjød og smolt-kager.

Sideløbende med ugens aktiviteter arbejdede eleverne i grupper med forskellige projektopgaver med relation til vikingetiden. Disse projekter blev i fredags fremlagt som afslutning på ugen.

Under besøget i Danmark har franskmændene været indlogeret privat hos eleverne fra 2a – så vores gæster har på tætteste hold haft mulighed for at opleve, hvordan en dansk families hverdag ser ud.

Se mere om Viking Tracks-projektet i en artikel fra LigeHer.nu (åbner i ny fane)

Scroll to Top