Biologihold søger efter ny antibiotika

Hjem > Nyheder > Biologihold søger efter ny antibiotika
Biologi-elever

Biologi B-holdet med elever fra 2.g, 3.g og 2.HF er kommet med i det internationale projekt ’Tiny Earth’, hvor gymnasieelever sammen med forskere går på jagt efter ny antibiotika fra jordbakterier.

Baggrunden for projektet er den antibiotikaresistens, som i fremtiden kan give en global sundhedskrise. Problemet skyldes spredning af bakterier, der er modstandsdygtige over for vores nuværende antibiotika samt mangel på den rigtige medicin i dele af verden.

Første del af Tiny Earth-projektet foregik for nyligt, hvor eleverne havde besøg af Marie, som er Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet. Med Marie som vejleder blev der dyrket jordbakterier fra jordprøver, som eleverne forinden havde indsamlet på gymnasiets grund.

I næste uge skal biologiholdet på tur til Aarhus Universitet til en workshop, hvor eleverne gennem forskellige aktiviteter skal lære mere om jordbakteriers egenskaber til at producere antibiotika. Konkret skal der bl.a. testes, om bakterierne fra jorden indsamlet i Fjerritslev kan slå andre bakterier ihjel – og dermed muligvis være egnet til antibiotikaproduktion.

Scroll to Top