3.g-elever laver innovationsprojekter i samarbejde med Jammerbugt Kommune

Hjem > Nyheder > 3.g-elever laver innovationsprojekter i samarbejde med Jammerbugt Kommune
3.g-elever præsenterer innovationsprojekter for Jammerbugt Kommune

I går var 3.g STX-eleverne en tur i Sport & Kulturcenter Brovst for at præsentere de innovationsprojekter, de har arbejdet med siden dagene før efterårsferien for et panel af repræsentanter fra Jammerbugt Kommune.

Opgaven i forløbet gik ud på at give bud på, hvordan Jammerbugt Kommune kan blive et endnu mere attraktivt sted at bosætte sig. Eleverne har i grupper idéudviklet og herefter gennemarbejdet de bedste af slagsen til konkrete bud på produkter og tiltag, der vil kunne tiltrække nye borgere til kommunen.

Elevernes innovative idéer var især forbundet med fællesskab og bæredygtighed. Flere grupper havde udarbejdet forslag til, hvordan man kan samle kommunens forskellige forenings-, kultur- og sportsaktiviteter i en digital app, som kan gøre det nemt og overskueligt for borgerne at navigere rundt i de mange tilbud.

En idé om gode og velnormerede naturbørnehaver med flere udendørsaktiviteter blev også forelagt kommunen, ligesom eleverne foreslog at stifte en ungdomsklub med aktiviteter for de 18-25-årige.

Der var desuden flere idéer om at øge udbuddet af bæredygtige studieboliger med køkkenhave og adgang til fællesfaciliteter. Endelig foreslog nogle grupper også at etablere økologiske landsbyer fx på Gjøl eller i Hjortdal med fokus på gældfrihed, affaldsfrihed og fællesskab.

Alle grupper havde i deres projekter gjort sig tanker om beliggenhed, finansiering, borgerinddragelse, tilgængelighed, målgrupper og fællesskab.

Vi siger mange tak til Jammerbugt Kommune for at være partner på årets 3.g-innovationsforløb – og vi håber, elevernes idéer og præsentationer har været til inspiration.

Scroll to Top