Nordisk gymnasiesamarbejde skal udvikle nye friluftsaktiviteter

Hjem > Nyheder > Nordisk gymnasiesamarbejde skal udvikle nye friluftsaktiviteter

I uge 15 havde Fjerritslev Gymnasium besøg af 13 unge mennesker fra Norge, som til dagligt går på friluftslinjen på Oppdal Videregående Skole

Besøget var første etape af projektet »Friluftsliv over landegrænser«, der er støttet med midler fra EU's Erasmus+ program og foruden Fjerritslev og Oppdal også har deltagelse af Verkmenntaskólinn á Akureyri fra Island.

Projektet strækker sig frem til skoleåret 2019/20 og kommer til at omfatte en række gensidige besøg, hvor gymnasieeleverne skal opleve de forskellige nordiske kulturer og desuden udarbejde initiativer, der kan styrke udbuddet af friluftsaktiviteter til gavn for folkesundheden i de enkelte lokalområder.

De unge fra Norge fulgtes i løbet af ugen med eleverne, som går på Fjerritslev Gymnasiums nye Explorer-studieretning, og sammen udforskede de nogle af de friluftsmuligheder, som allerede findes i Han Herred og Thy.

Eleverne var blandt andet på mountainbiketur i Kollerup og Svinkløv, på vandre- og overnatningstur i Nationalpark Thy og på surfskole i bølgerne ved Klitmøller.

Desuden var »outdoor gourmet« også et af ugens emner. Eleverne var derfor en af dagene på tur til Madsmedjen i Hjortdal, hvor der blev sanket urter og lavet mad under vejledning af kokken Kresten Kronborg.

Som en vigtig del af kulturudvekslingen var de norske elever hele ugen indkvarteret privat rundt om i hjemmene hos Fjerritslev-eleverne. På den måde fik nordmændene bedst mulighed for at opleve hverdag og kultur i Nordjylland.

Midt i alle oplevelserne blev der også tid til at arbejde på projektopgaven. Inden eleverne fra Norge rejste hjemad afleverede de således deres forslag til nye friluftsmuligheder i Fjerritslev og omegn. Disse forslag vil blandt andet komme Vækst Jammerbugt i hænde, så idéerne kan indgå i kommunens fremtidsplaner for landdistrikts- og turismeudvikling.

Til efteråret er det de unge fra Akureyris tur til at besøge Danmark, inden eleverne fra Fjerritslev Gymnasium i 2019 kan se frem til spændende rejser, hvor det bliver deres tur til at bidrage til lokaludviklingen i Norge og Island.

Eleverne fra Oppdal har lavet denne video om deres oplevelser i Nordjylland

Scroll to Top