Podcast

Hjem > Podcast

Podcast-logo

Mette & Monopolet er en podcast-adventskalender skabt af et af FG's psykologihold og deres lærer Mette.

Idéen til podcasten er opstået på baggrund af et teoretisk forløb om emnet kærlighed.

I Mette & Monopolet bliver forskellige emner og dilemmaer i relation til den store kærlighed og dens skyggesider diskuteret. Der vil komme teoretiske overvejelser, men også personlige holdninger på bordet – med respekt for de meget reelle dilemmaer, som er indsendt af FG-elever.

Hvert afsnit afsluttes med dagens scorereplikker.

Afsnit 4

Fredag 17. december

Podcastpanel

I dag taler vi om: USIKKERHEDER SOM SINGLE

Dagens monopol er: Anna, Signe, Sofie og Clara

Dagens teoretiske dilemma: Personen, der har skrevet ind, føler aldrig han/hun finder en, der vil kunne lide personen for den, han/hun er, og ikke hele tiden hænger op af hende/ham, men hvor de også kan være væk hinanden i mere end 5 minutter, uden at hele verden falder fra hinanden.

Fem holdningsbaserede dilemmaer:

 1. ”Jeg er 17 år og har aldrig kysset. Er det normalt?”
 2. ”Hvordan afviser man på den bedste måde?”
 3. ”Jeg er vild med en pige, som også er vild med mig. Hvordan laver jeg det første move?”
 4. ”Hvordan finder man ud af, om den pige man kan lide, også kan lide piger? Vi er en del af samme vennegruppe, så vil helst ikke ødelægge det, men vil også gerne vide om jeg skal gøre noget”
 5. ”Hvis veninderne har et crush på den samme gut, hvem har så "lov" til at tage ham? Eller et det bedst (for ikke at ødelægge venskabet), at ingen af veninder kommer sammen med ham?”

Husk at lytte med til slut for at få dagens scorereplikker (den søde og den sjove) – indsendt af elever (eller lærere?)

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR!

Afsnit 3

Fredag 10. december

Podcastpanel

I dag taler vi om: JALOUSI  

Dagens monopol er: Agnes, Signe og Laura

 • Dilemma 1: Pigen har været i sit parforhold et stykke tid, men har en følelse af, at hendes kæreste skjuler noget, fordi hun oplever, at hun ikke må se beskederne på hans telefon, og at han ikke vil fortælle hende, hvad han går og laver, bl.a. når han har været i byen. Skjuler han noget, og hvad skal hun gøre?
 • Dilemma 2: Når man har et langdistanceforhold, og der sker noget nyt i den andens liv, hvorefter han/hun begynder at blive mere distanceret (fortæller mindre og tager mindre kontakt). Er det fordi, den anden har fundet en ny eller ikke er interesseret mere? Eller er det bare usikkerhed hos den, der skriver ind?

Husk at lytte med til slut for at få dagens scorereplikker (den søde og den sjove) – indsendt af elever (eller lærere?)

Afsnit 2

Fredag 3. december

Podcastpanel

I dag taler vi om: UTROSKAB

Dagens monopol er Sofie, Laura, Anna og Sofie

 • Dilemma 1: Hvad gør man, hvis man er i et parforhold med en partner man elsker, men samtidig er blevet forelsket i en anden?
 • Dilemma 2: Hvad stiller man op, hvis man har været sammen med en, der har en kæreste, og som ikke har tænkt sig at sige det til hende eller ham? Skal man så selv sige det til denne kæreste?

Husk at lytte med til slut for at få dagens scorereplikker (den søde og den sjove) – indsendt af elever (eller lærere?)

Korrektion til dagens teori: Når vi taler om Jürg Willis kollusionsteori, er det som udgangspunkt den samme grundkonflikt, dvs. de samme psykiske vanskeligheder, som man deler med den, man forelsker sig i (selvom man tackler det forskelligt)

Afsnit 1

Fredag 26. november

Podcastpanel

I dag taler vi om: FORELSKELSE

Dagens monopol er Clara, Agnes, Sofie og Charlotte

 • Dilemma 1: Når den ene part er forelsket, og den anden mest er interesseret i det seksuelle
 • Dilemma 2: Når din ven siger, at du skal give op, for den du vil have, er ikke interesseret – men du er sikker på, at I er ”Ross og Rachel”

Husk at lytte med til slut for at få dagens scorereplikker (den søde og den sjove) – indsendt af elever (eller lærere?)

Korrektion til dagens teori: Det er Ainsworth, der opstiller de tre (siden fire) tilknytningstyper på baggrund af et eksperiment – inspireret af Bowlbys tilknytningsteori. Og når vi taler om Sternbergs tre kærlighedskomponenter, er det passion, der dækker over det seksuelle i et forhold (ikke intimitet, som dækker over følelsesmæssig nærhed og tilknytning)

Scroll to Top