Innovation med lokale virksomheder

Hjem > Nyheder > Innovation med lokale virksomheder
Elever fremlægger innovationsprojekt

I valgfaget innovation har eleverne de seneste uger arbejdet med et projekt, hvor fokus har været på at udvikle lokale virksomheders forretningsmodeller, så der kan skabes større oplevelsesværdi for kunderne.

Eleverne har været inddelt i grupper, som hver har samarbejdet med en lokal aktør om innovationsudfordringen.

Opgaven startede med grundig research af virksomhederne for at finde frem til mulige udviklingsområder. Herefter har eleverne gennemarbejdet deres idéer med hjælp fra flere værktøjer fra innovationsundervisningen.

De færdige innovationsprojekter blev i går vist frem for repræsentanter fra virksomhederne, som var på besøg på gymnasiet.

En gruppe præsenterede deres arbejde med VesterhavsRock, hvor eleverne har kigget på udvikling af festivalens mad og drikke-koncept – og foreslået nye tiltag, der kan mindske plastikaffald på festivalpladsen.

Fjerritslev Kino var omdrejningspunkt for en anden gruppes projekt. Her kom eleverne med en række gode forslag til, hvordan biografen kan nå ud til den målgruppe, som gymnasieelever repræsenterer – blandt andet gennem en ny online-markedsføringsstrategi og særlige arrangementer i Kino målrettet unge.

Endelig var den nystartede virksomhed Bakseriet også udvalgt. Bakseriet laver gourmet-marmelade af overskudsfrugt og -grønt med afsæt i Verdensmål 12, som omhandler ansvarligt forbrug og produktion.

Eleverne havde i dette projekt udtænkt, at virksomheden kan lave workshops eller lignende arrangementer, hvor lokale og turister kan være med til produktionen af marmelade og på den måde få en unik oplevelse – samtidig med, at Bakseriet får et nyt forretningsområde og får udbredt kendskabet til Verdensmål 12.

Tak til de tre virksomheder for samarbejdet med vores elever!

Scroll to Top