HF og STX arbejder med ’Et hav af plastik’

Hjem > Nyheder > HF og STX arbejder med ’Et hav af plastik’
Gymnasieelever ved Thorup Strand

Både vores nye STX- og HF-elever har taget hul på deres naturvidenskabelige forløb, hvor de i forskellige fag arbejder med temaet ’Et hav af plastik’.

Som start på forløbet har klasserne været på ekskursion til spændende steder ved den Nordvestjyske kyst for at blive klogere på, hvorfor så meget plastik ender i havet, hvilke konsekvenser problemet har – og hvordan det kan løses?

For STX-klasserne gik turen til Thorup Strand, hvor Anni Pedersen stod klar til at fortælle om, hvad havplasten giver af udfordringer for det lokale fiskeri. Herefter gik eleverne i gang med en omgang strandrens, inden dagen sluttede på genbrugspladsen i Fjerritslev. Her lærte eleverne om, hvordan stedet håndterer forskellige typer af plastikaffald.

1.HF’s ekskursion gik til Thy med første stop i Nørre Vorupør hos STRANDET, der formidler om havplast langs Vestkysten og desuden laver flotte produkter af genanvendt plastik.

I Vorupør blev det også til et besøg i Nationalparkcentret, hvorefter eleverne tog til stranden ved Bøgsted Rende for at indsamle plastaffald.

Der var præmier til dem, der samlede mest plastik – og til de elever, som havde forberedt de bedste oplæg om områdets natur.

Elever indsamler plastik

Scroll to Top