Gymnasietur med skiløb og fællesskab i Østrig

Hjem > Nyheder > Gymnasietur med skiløb og fællesskab i Østrig
Elever i skilift

Som det har været tradition i mere end 35 år, var en stor flok elever fra Fjerritslev Gymnasium af sted på skitur i de første dage af vinterferien i uge 8.

Turen, der bliver arrangeret af en nuværende og en tidligere lærer fra gymnasiet, er åben for alle skolens elever og personale, og venner til eleverne kan også melde sig til.

Med på skituren i år var omkring 125 unge mennesker, som kunne nyde fire dage på ski på pisterne omkring St Johann Im Pongau og Alpendorf i de østrigske Alper.

På trods af lidt svingende snekvalitet på bjergsiderne grundet usædvanligt høje temperaturer denne vinter havde flokken fra Fjerritslev Gymnasium nogle rigtig dejlige i Østrig. Det beretter uddannelsesleder Lene Mogensen, som gennem flere år har været med til at planlægge skiturene.

– Det er helt bestemt et af højdepunkterne på skoleåret, når det bliver vinterferietid, og turistbusserne ruller af sted fra gymnasiet med kursen mod Østrig. Det giver noget særligt til fællesskabet, at eleverne på tværs af klasser kan være sammen med hinanden på en helt anden måde end i dagligdagen på skolen, fortæller Lene Mogensen.

Under dagene i Østrig boede eleverne sammen på et hotel tæt på skilifterne, og når timerne på ski var godt overstået, blev der hygget om aftenen hjemme på værelserne og i hotellets fællesområder.

Scroll to Top