Elever fra Fjerritslev Gymnasium vil tjene penge til Cuba-rejse

Hjem > Nyheder > Elever fra Fjerritslev Gymnasium vil tjene penge til Cuba-rejse

Spanskholdet fra 1.g på Fjerritslev Gymnasium har en drøm. Drømmen er en studierejse til Cuba i efteråret 2017, når eleverne er blevet 3.g’ere

– Projektet er indtil videre kun på ønskestadiet. Vi skal først have tjent og sparet penge sammen til turen, siger Solveig Lauritsen, som er lærer for spanskholdet.

Cuba-rejsen vil koste i omegnen af 200.000 kr. at realisere, og de 17 spanskelever er klar til at smøge ærmerne op for at få råd til turen.

– Hvis nogen kan bruge vores arbejdskraft og har lyst til at sponsorere vores rejse, så er vi klar til at hjælpe, lyder det fra spanskholdet, som består af elever fra STX-klasserne 1.a og 1.d.

Solveig Lauritsen fortæller, at hvis budgettet for rejsen skal holde, skal flybilletterne bestilles i god tid. Derfor vil eleverne gerne i arbejdstøjet hurtigst muligt.

– Vi er meget interesserede i at høre fra både virksomheder og private, og både store og små indtjente beløb vil være kærkomne. For privatpersoner kan vi eksempelvis hjælpe med havearbejde eller bilvask, og hvis et firma har brug for assistance til kontoropgaver, rengøring eller lignende, kan det også være en mulighed, siger Solveig Lauritsen.

– Eleverne kommer fra både Fjerritslev-, Brovst-, og Løgstør-området, så vi kan rykke ud i både Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommune, tilføjer hun.

Selv om studierejsen endnu kun er på drømmestadiet for elever og lærer, har de allerede en lang liste af seværdigheder, de ønsker at besøge. Blandt rejsemålene er den gamle del af hovedstaden Havana, som er på UNESCOs Verdensarvsliste samt den spektakulære strand Varadero på Cubas nordkyst.

Spanskholdet vil desuden gerne have kontakt med et cubansk gymnasium eller en anden uddannelsesinstitution, så Fjerritslev-eleverne kan komme til at snakke med jævnaldrene cubanere.

– Ud over at give eleverne en fantastisk oplevelse, er et af målene med rejsen også, at de unge mennesker skal have mulighed for at afprøve og øve deres spanskkundskaber i et autentisk spansktalende miljø. Derudover synes jeg, det er vigtigt, at eleverne for kendskab til kultur, historie, økonomi og politik og disse forholds samspil med det spanske sprog, fortæller Solveig Lauritsen.

– Desuden håber jeg, at vores projekt med selv at tjene penge til rejsen kan bevise, at man kan, hvad man vil, hvis man arbejder hårdt for det og væbner sig med tålmodighed.

Scroll to Top