Anna og Sally er årets ildsjæle på Fjerritslev Gymnasium

Hjem > Nyheder > Anna og Sally er årets ildsjæle på Fjerritslev Gymnasium
Anna og Sally er årets ildsjæle på Fjerritslev Gymnasium

På gymnasiet har vi glæden af at have en masse blandt vores elever, som yder en indsats for fællesskabet og livet på skolen – for eksempel ved at engagere sig i elevrådet eller nogle af arrangementsudvalgene.

Ved afslutningen af hvert skoleår sætter vi for en stund et særligt fokus på disse elever gennem overrækkelsen af prisen Årets Ildsjæl på Fjerritslev Gymnasium.

Blandt flere værdige kandidater fra de seks afgangsklasser har to elever i år skilt sig ud – faktisk i en sådan grad, at det er endt med, at de to får lov at dele titlen som Årets Ildsjæl på FG 2023.

De to ildsjæle er Anna Bastholm Mølgaard og Sally Bårris Fuglsang, som begge går i 3a og gennem deres tre år på gymnasiet har dannet parløb i en masse projekter til glæde for mange både på og uden for skolen.

På de følgende linjer fremhæver vi noget af det, de to elever har engageret sig i.

Anna og Sally har været med i Grønt Råd – som de i sin tid også var med til at stifte – hvor de blandt andet har arrangeret ’Fem Fede Dage’, der bød på en hel skoleuge med bæredygtige aktiviteter på gymnasiet. I Grønt Råd-regi har de også gået i spidsen for at opsætte fuglekasser og etablere ’vild med vilje’-områder på gymnasiets og College’ grund.

De to piger har også spillet en stor rolle i de seneste års musicalforestillinger. Her har de tilsammen været inde over opgaver som manuskriptskrivning, instruktion, skuespil, kulisser, kostumer og teknik.

Anna og Sally har desuden været et stærkt makkerpar i jobbet som to af gymnasiets Røde Kors-ambassadører. Gennem flere kreative initiativer har de indsamlet penge til velgørende formål i ind- og udland – og inspireret mange af skolens elever til at gå en rute til Røde Kors’ årlige landsindsamling.

På den faglige front har de også deltaget i forskellige aktiviteter ud over den daglige undervisning. Sidste år var de FG’s repræsentanter i Projekt Forskerspirer, og de har været med i den årlige Georg Mohr-matematikkonkurrence. Interessen for dette fag har de ved flere lejligheder brugt til at stå for den ugentlige matematik-lektiecafé efter skoletid – foruden at hjælpe med brobygning i forskellige naturvidenskabelige fag.

Som årets ildsjæle 2023 får Anna og Sally æren af at få deres autograf på muren lige inden for indgangen til gymnasiet sammen med de andre ildsjæle siden 2016, hvor den daværende afgangsårgang indførte prisen.

I videoen nederst på siden er en lille video fra Awardshowet i maj, hvor rektor afslørede årets prismodtagere.

Rektor Mikkjal Helmsdal med årets to ildsjæle
Rektor Mikkjal Helmsdal med årets to ildsjæle
Scroll to Top