3g HHX på virksomhedsbesøg hos Nordthy A/S

Hjem > Nyheder > 3g HHX på virksomhedsbesøg hos Nordthy A/S
HHX-elever på virksomhedsbesøg hos Nordthy

Fredag formiddag var 3h på et spændende virksomhedsbesøg hos Nordthy A/S i Østerild. Virksomheden er én af de ledende inden for køb og salg af småkager, müslibarer, slik og snacks – og har gennem de sidste mange år vækstet enormt. Denne vækst har resulteret i, at virksomheden kontinuerligt har udvidet deres lagerkapacitet og p.t. er ved at bygge til igen.

Jesper Lukassen, som selv blev HHX-student i 2017 og nu er marketingchef hos Nordthy A/S, havde forberedt et rigtig spændende og informativt oplæg om virksomheden og viste også rundt på lageret. Oplægget drejede sig blandt andet om produktudvikling og branding, som begge har stor betydning for succes i branchen.

Han fortalte levende om både succeshistorier og tiltag, der hurtigt var taget af markedet igen, da det ikke slog igennem. Jesper Lukassen tog eleverne med hele vejen gennem forsyningskæden og fik lagt fokus på, hvor vigtig logistikken er hos deres leverandører, således Nordthy har produkterne i rette tid, kvalitet og mængde, så de også kan levere korrekt til kunderne. Ligeledes gav han eksempler på, hvordan prissætningen kan være på forskellige produkter og hvor meget priskonkurrence, der er i for eksempel detailhandlen.

Et af fokuspunkterne var også handel i fremmed valuta, og hvordan svingende valutakurser fra en dag til den næste kan få indflydelse på overskud og prissætning i en virksomhed som Nordthy. Ud over valutakurser som svinger, så er også råvarepriser, oliepriser og dermed også fragtpriser vigtige at følge med i, da disse, ligesom for eksempel et fragtskib, der sætter sig fast i Suez-kanalen, kan have stor indflydelse på logistik og prissætning i virksomheden.

Spørgelysten fra eleverne var stor, og der blev blandt andet spurgt mere ind til produktudvikling, samarbejde med andre producenter, udvikling og valg af emballage, patent og efterligninger og meget andet.

Et utroligt spændende besøg, der ud over lækre smagsprøver også behandlede emner fra rigtig store dele af pensum i fagene virksomhedsøkonomi, afsætning, international økonomi og jura.

Scroll to Top