3.g’ere oplevede ’Viking Tracks’ i Frankrig

Hjem > Nyheder > 3.g’ere oplevede ’Viking Tracks’ i Frankrig
Ni elever fra Fjerritslev Gymnasium fotograferet ved mindesmærke i Frankrig

I ugen op til efterårsferien var ni 3.g’ere fra 3a og 3c sammen med rektor Mikkjal og historielærer Jesper på rejse til Brest i Bretagne i det nordvestlige Frankrig.

Turen var en del af Erasmus+ projektet ’Viking Tracks’, hvor vi fra FG sammen med gymnasier i Frankrig, Tyskland, Irland og Norge arbejder med vikingetiden og dens spor i vores samtid.

Under dagene i Brest var eleverne på flere ture rundt i Bretagnes meget smukke landskaber ud mod havet. Blandt andet gik turen til klosterruinen Landévennec, som engang var områdets største kloster indtil år 913, hvor vikingerne gik i land og plyndrede og nedbrændte stedet.

Ugen blev også brugt på at arbejde med vikinge-sport og -lege. Eleverne afprøvede det gamle vikinge-boldspil Knáttleikr. Det var oprindeligt et ganske voldeligt spil, så franskmændene havde opdateret reglerne til en mere fredelig udgave. Der blev også øvet øksekast og eleverne prøvede et vikinge-escape-room.

Under hele opholdet i Brest boede vores elever privat hjemme hos unge mennesker og deres familier – så ud over masser af ny viden om vikingetiden fik eleverne også et rigtig godt indblik i fransk kultur og dagligdagen som gymnasieelev i Frankrig.

Scroll to Top