Ny struktur på HF-uddannelsen

Hjem > Nyheder > Ny struktur på HF-uddannelsen

Når man for tiden i flere medier kan læse og høre, at Danmark fra skoleåret 2017/18 får et nyt HF, er det ikke langt fra sandheden

Der er faktisk tale om en næsten helt ny uddannelse, som i højere grad end før kombinerer teori og praksis, og det er godt nyt for de unge mennesker, der gerne vil hurtigt videre i uddannelsessystemet, fortæller Henning Johannsen, der er vores pædagogiske leder på Fjerritslev Gymnasium.

– Den nye HF-uddannelse er ideel for unge, der har en idé om, at de gerne vil have en kort eller mellemlang uddannelse efter deres toårige HF-eksamen. Hvis man undervejs i forløbet finder ud af, at det rigtige valg vil være en lang videregående uddannelse – for eksempel på universitetet – er der indbygget en mulighed for at fortsætte på et halvt års overbygning med SU og på den måde få sine drømme opfyldt, siger Henning Johannsen.

På det nye HF får eleverne lejlighed til at prøve sig selv af og finde ud af, hvad de er gode til, inden de træffer deres valg om fremtidige uddannelsesmuligheder. Det er især det gradvise fagvalg i løbet af uddannelsen og den indbyggede karriereafklaring med indbyggede projekt- og praktikperioder, der skal medvirke til, at de unges valg af videreuddannelse kommer til at ske på et mere oplyst og velovervejet grundlag.

Nye fagpakker skal tone uddannelsen
I slutningen af det første år skal HF-eleverne vælge en fagpakke, der giver mulighed for at komme lidt tættere på de fag og områder, som de har interesse for. I fagpakkerne er fagene tonet mod en bestemt retning af uddannelser og jobs.

På Fjerritslev Gymnasium udbyder vi i det kommende skoleår fagpakkerne Krop & Sundhed og Uniform. Krop & Sundhed er for de unge, der gerne vil arbejde med mennesker og har interesse for psykologi og menneskers trivsel med særligt fokus på menneskers udvikling, socialt arbejde, opdragelse og omsorg. Fagpakken kan for eksempel pege frem mod uddannelser som pædagog, folkeskolelærer, sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, socialrådgiver, veterinærsygeplejerske eller SOSU.

Uniform er for dem, der er særligt idrætsfagligt interesserede og gerne vil have en videregående uddannelse, hvor bevægelse, handling og styrke er centrale ingredienser. Fagpakken giver mulighed for at læse videre til blandt andet politibetjent, falckredder, fængselsbetjent, sygeplejerske eller fysioterapeut.

Mulighed for at starte efter 9. klasse
Historisk set har HF altid været god til at give mange forskellige unge en ungdomsuddannelse. Det bliver bestemt ikke ringere med det nye HF, siger Henning Johannsen.

– Den øgede fleksibilitet i uddannelsen gør rammerne for at rumme mange forskellige elevtyper på Fjerritslev Gymnasium endnu bedre. Det er i den forbindelse vigtigt, at der fortsat er mange forskellige veje ind til HF.

– To helt nye ting fra skoleåret 2017/18 er, at elever kan starte på HF allerede efter 9. klasse, og vil man gerne flytte hjemmefra i forbindelse med studiestart, kan eleverne flytte ind på Fjerritslev College, som holder til i Idrætscenter Jammerbugt, slutter Henning Johannsen.

Læs meget mere om HF på Fjerritslev Gymnasium

Scroll to Top