HHX-klasse på besøg hos Grundfos

Hjem > Nyheder > HHX-klasse på besøg hos Grundfos

Tirsdag 5. april var 2.g fra HHX-linjen på Fjerritslev Gymnasium på virksomhedsbesøg hos pumpekoncernen Grundfos

Eleverne fra Fjerritslev besøgte Bjerringbro-virksomheden sammen med en klasse fra Thisted Handelsgymnasium og blev præsenteret for flere spændende oplæg samt en rundvisning i virksomhedens fuldautomatiske produktionslinje.

Den første oplægsholder var Vice President Lars Enevoldsen, som bl.a. fortalte om strategi og innovation. I oplægget henviste Lars Enevoldsen til flere af de teorier, eleverne arbejder med til dagligt.

Herefter talte en af topudviklerne i Grundfos om produktudvikling, og om hvordan de gode idéer opstår. Et meget inspirerende oplæg, hvor eleverne blev præsenteret for nogle konkrete idéer, som de blev opfordret til at videreudvikle på.

De efterfølgende oplæg omhandlede emner som kundepleje, bæredygtighed og CSR.

På rundvisningen i produktionen fik eleverne vist eksempler på, hvordan Grundfos’ investering i robotteknologi har fremmet virksomhedens konkurrenceevne samtidig med, at der er blevet bevaret arbejdspladser i Danmark.

HHX-eleverne har efterfølgende evalueret besøget, og udtrykker, at det er fantastisk at komme ud i virksomhederne at høre og se, at de fagbegreber og emner de sidder og knokler med i bøger og opgaver faktisk alt sammen bliver benyttet i den virkelige verden. Et virksomhedsbesøg som dette kan derudover hjælpe og inspirere eleverne, når der skal skrives studieretningsopgave (SRO) og studieretningsprojekt (SRP), da fag som afsætningsøkonomi, virksomhedsøkonomi og international økonomi alle relaterer sig til de emner, oplægsholderne på Grundfos talte om.

Ud over besøget på Grundfos har 2.HHX tidligere gæstet Aabybro Mejeri, en Skoda-fabrik i Tjekkiet samt Kozel-bryggeriet i Prag.

Scroll to Top