Den Forsvundne Sangskat blev fundet i årets FG-musical

Hjem > Nyheder > Den Forsvundne Sangskat blev fundet i årets FG-musical
Musicalforestilling på Fjerritslev Gymnasium

Med to flotte forestillinger 1. og 2. februar i en dejlig fyldt Glassal blev musicalen på FG endnu en gang en succes.

Årets forestilling med titlen ‘Jagten På Den Forsvundne Sangskat’ handler om et band, som er faret vild i interne skænderier og ikke længere ved, hvorfor de spiller musik.

På måder, de aldrig kunne forudse, bringer en gammel radio dem ud på en musikalsk tidsrejse, hvor de erfarer, at det at finde melodien ikke kun er en teknisk bedrift, men også en kreativ, åndelig og følelsesmæssig rejse – og at musikken også skal forstås som en refleksion af samfundet og tiden, som den er vokset frem i.

Det musikalske tema i stykket bestod af numre fra 1950’erne til 1980’erne – foruden en helt nyskrevet sang af 1.g-eleven Jakob.

I stil med de seneste år er manuskriptet til forestillingen udarbejdet af en gruppe elever, som allerede før sommerferien begyndte at idéudvikle historien og finde passende musik til stykket.

I starten af efteråret kunne eleverne melde sig som skuespiller, musiker, sanger – eller til nogle af de mange andre opgaver, der skal løses for at skabe en musicalopsætning.

– En sjov og intens proces

Frem til jul blev der arbejdet med musicalforberedelserne én eftermiddag om ugen, hvorefter arbejdet blev intensiveret efter nytår op mod premieren.

Det er en tid, der byder på lange øvedage, hvor forestillingen for alvor tager form – og hvor fællesskabet blandt eleverne vokser, fortæller rektor Mikkjal Helmsdal, som har været én af instruktørerne.

– Vi synes, at vi igen i år har nået et flot resultat. De afsluttende uger i januar, hvor eleverne arbejder hver lørdag-lørdag søndag i weekenderne op til forestillingerne, er altid en spændende, sjov og intens proces. Her vokser værket frem, og i løbet af den måned, det varer, kan man se rigtigt mange af eleverne vokse med opgaverne og løfte deres niveau til højder, de ikke selv havde troet var mulige, fortæller Mikkjal.

Allerede senere på måneden er der planlagt et møde for interesserede elever, som kan tænke sig at være med til at skrive næste skoleårs FG-musical.

Scroll to Top