Hele uge 39 har vi på gymnasiet haft besøg af 20 elever og 10 lærere fra vores samarbejdsskoler i Grækenland, Rumænien, Portugal og Polen.
Sammen med 20 af vores egne elever har de arbejdet med etape 3 af Erasmus+ projektet Less Is More, der går ud på at øge unge menneskers bevidsthed om bæredygtige forbrugsvaner.
I denne samling har omdrejningspunktet været mad og fødevareproduktion under projekttitlen 'LESS waste – MORE local, sustainable and healthy food'.
I ugens løb har eleverne blandt andet arbejdet med naturmad i Madsmedjen i Hjortdal, besøgt en restaurant i Aarhus, der har som koncept at have så lidt madspild som muligt – og så har de selv udviklet idéer til at fremme den sunde og bæredygtige madproduktion og til at mindske madspild.
Under dagene her i Fjerritslev har gæsterne boet privat hjemme hos de af vores elever, som er med i projektet, så (ungdoms)kulturudveksling spiller også en stor rolle i Less Is More.
Næste del af projektet er i foråret 2025, hvor fem elever her fra FG skal til Polen.
Både TV2 Nord og LigeHer.nu Jammerbugt kiggede forbi i løbet af ugen for at sætte fokus på Less Is More. Deres historier kan findes herunder.
TV2 Nord
Kan du droppe fastfood og luksusgoder? Unge skoles i madspild
LigeHer.nu
Udenlandske studerende: Luften er så ren i Nordjylland
Se elevernes egne videoer
Herunder ses et par videoer med elevernes egne stemningsbilleder fra ugen
-