‘Engineering i gymnasiet’ er et nyt projekt, flere af vores naturvidenskabelige hold for tiden har inddraget i undervisningen.
Med engineering er der fokus på, at eleverne ikke blot tilegner sig ny teoretisk viden – men også får den omsat i praksis i timerne.
Det foregår gennem forskellige engineering-udfordringer, hvor eleverne arbejder med konkrete teknologiske opgaver, som kun kan løses ved at tænke naturfag ind i hele processen.
Billedet er af 2g3g naturgeografi B-holdet, hvis første modul i engineering-forløbet gik ud på at lave en mini-model af en bestemt svævebane fra en kinesisk provins, hvor befolkningen bruger banen til person- og varetransport over en flod.
Hastigheden på denne svævebane bliver ofte for høj – med flere ulykker til følge. Derfor lød elevernes udfordring på at udforme en svævebane i mini-format, hvor der er indtænkt mekanismer, som kan sikre lav og forsvarlig hastighed.
NG-holdet er allerede videre i engineering-forløbet – og arbejder i det næste projekt med kystsikring som tema. Her skal eleverne designe en effektiv kystsikringsmetode for et konkret dansk landområde, der kan modstå stigende havniveauer og hyppigere storme.