Mød eleverne på FG

Seks af vores elever fortæller, hvorfor de har valgt Fjerritslev Gymnasium som deres uddannelsessted – om deres oplevelser det første år på FG – og om drømme for fremtiden

Jason Fælled Stenholt Fisker

17 år fra Brovst
STX

– Jeg havde faktisk tænkt at starte på HTX i Aalborg, men så fandt jeg ud af, at jeg med STX her på gymnasiet kunne få en studieretning med lige præcis de naturvidenskabelige fag, jeg interesserer mig for. Derfor faldt valget på FG. Det er også dejligt at slippe for en lang bustur hver dag!

Jeg drømmer om at bruge min studentereksamen til at søge ind på nanoteknologi og kemi på universitetet.

Det var en virkelig fantastisk oplevelse at starte på gymnasiet. Jeg husker særligt den allerførste dag, hvor jeg blev mødt af store smil fra mine nye klassekammerater – så jeg følte mig hjemme med det samme.

Jeg synes i det hele taget, vi har et rigtig godt socialt miljø på FG med mange gode aktiviteter, hvor man kan mødes på tværs af klasser og årgange.

Louise Amtoft  Agesen

16 år fra Fjerritslev
HHX

– Efter 9. klasse på Fjerritslev Skole var det naturligt for mig at fortsætte direkte på gymnasiet.

Jeg har valgt HHX, fordi fagene er meget virkelighedsnære. Særligt i afsætning og virksomhedsøkonomi kan man tydeligt se, hvad teorien kan bruges til i den virkelige verden.

Jeg kunne godt tænke mig at videreuddanne mig i udlandet – fx inden for erhvervs­økonomi. Derfor benytter jeg gymnasiets tilbud om undervisning i Cambridge English, hvor jeg kan få et certifikat, der kan hjælpe mig til optagelse på udenlandske universiteter.

En virkelig god ting ved FG er, at der er et rigtig godt sammenhold mellem eleverne. Fx er jeg selv blevet venner med flere fra de andre uddannelser. Det er også altid hyggeligt at være med til fester og fredagscafé.

Christian Bach Christensen

17 år fra Ranum
HF

– Inden jeg startede på gymnasiet, gik jeg i 9. og 10. klasse på en lille efterskole. Derfor søgte jeg efter et sted med et lignende, overskueligt miljø. Det fandt jeg på FG.

Jeg er blevet rigtig glad for min klasse, hvor jeg synes, vi er gode til at give hinanden plads til at være dem, vi er. Det er også sjovt at møde folk fra de andre uddannelser – fx når jeg er med til at øve musical en gang om ugen.

Jeg synes generelt, at vores fag på HF er meget interessante. Fx kan jeg godt li’ måden, kultur- og samfundsfagene og de naturvidenskabelige fag fungerer på, hvor vi arbejder med overordnede temaer, som bliver belyst ud fra de forskellige fag.

Det er dog dansktimerne, som er de aller­bedste – særligt når vi arbejder med tekstanalyser.

Når jeg er færdig med HF, vil jeg gerne uddanne mig til folkeskolelærer, og her regner jeg bestemt med, at dansk skal være mit hovedfag.

Matilde Brogård Hansen

18 år fra Brovst
HF

– Jeg drømmer om at få et job, hvor jeg kan arbejde med mennesker – måske som sygeplejerske eller fysioterapeut. Med HF-uddannelsen får jeg mulighed for at komme videre i uddannelsessystemet allerede efter to år, og det passer mig rigtig godt!

Det er dejligt, at vi på HF har flere projekt- og praktikforløb. Her får vi mulighed for at lære om det arbejdsmarked, vi selv skal være en del af om få år – bl.a. gennem besøg hos virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Jeg kan også godt li’ den daglige undervisning – især idrætstimerne og kultur-/samfundsfagene. Det er rart, at lærerne altid er gode til at give sig tid til spørgsmål og ekstra hjælp efter skoletid, hvis man har behov for det.

Jeg synes, der er en hyggelig atmosfære på gymnasiet, og der er mange gode sociale aktiviteter at deltage i. Jeg har selv været en del af håndbold­linjen i en periode og var med på holdet, da vi spillede med i den årlige gymnasie-håndboldturnering.

Søren Klostergaard Pedersen

16 år fra Pandrup
STX

– Mens jeg gik i 9. klasse på Saltum Skole, snakkede jeg med rektor og nogle FG-elever på en uddannelsesmesse og fik på den måde øjnene op for muligheden for at starte på gymnasiet i Fjerritslev.

Og jeg er blevet rigtig glad for at gå her! Der er på alle måder en meget behagelig stemning i huset – og særligt har det været positivt at opleve, hvor venlige lærerne er, og at man kan mærke, at de virkelig engagerer sig i os elever.

Jeg har valgt en sproglig studieretning, hvor jeg både har engelsk og fransk på A-niveau. Derudover er historietimerne også altid nogle, jeg ser frem til.

Selv om jeg bor næsten 40 kilometer fra gymnasiet, er det meget nemt for mig at komme frem og tilbage hver dag. Busrute 270 kører direkte fra mit område til Fjerritslev hver morgen og hjem igen, når skoledagen er forbi, så det er endnu et plus ved at vælge FG.

Josefine Andersen

17 år fra Fjerritslev
STX

– Jeg bor i Fjerritslev, så efter et år på efterskole i Aabybro var det helt naturligt at vende hjem til det lokale gymnasium.

Vi har et rigtig godt fællesskab i min klasse, og jeg synes, vi har mange interessante fag. Samfundsfag og biologi er blandt mine favoritter.

Jeg kan godt li’, at undervisningen veksler meget mellem teori og praktiske øvelser. Det gør skole­dagen noget mere spændende, end hvis det var ren tavleundervisning. Det er også rart, at vi i nogle af timerne er opdelt på små hold. Det giver en hyggelig stemning og er samtidig godt for læringsmiljøet.

Jeg er som regel med, når der er FG FIT i hallen om onsdagen. Sport fylder generelt meget i min tilværelse bl.a. med fodboldtræning flere gange om ugen. Derfor er det min plan at læse idræt på universitetet efter gymnasiet.