Velkommen til Fjerritslev Gymnasium

På Fjerritslev Gymnasium er vi glade for at kunne tilbyde hele tre forskellige ungdomsuddannelser under samme tag med STX, HF og HHX. Uddannelserne har hver sin profil, men fælles er, at de vil bringe dig sikkert videre på læringens og livets vej.

FG er garant for et motiverende og livligt ungdomsmiljø, hvor du vil være i centrum for vores højtuddannede og dygtige lærerkorps.

Et vigtigt kendetegn for Fjerritslev Gymnasium er, at tryghed, overskuelighed og plads til personlig udvikling er i højsædet. Vi værner om at kende dig med navn og ikke et nummer.

Læs en introduktion til de tre uddannelser samt info om optagelse herunder

STX

STX er en treårig uddannelse, hvor du får du en bred viden om mange forskellige fag.

Formålet med en STX-uddannelse er, at du bagefter kan søge optagelse på en videregående uddannelse.

Efter et tre måneders grundforløb vælger du den studieretning, du ønsker at følge resten af gymnasietiden.

Ud over studieretningsfagene har du mulighed for at vælge 2-3 valgfag, så du kan opnå fagkompetencer, der er adgangsgivende til lige præcis den videregående uddannelse, du drømmer om.

HHX

HHX er en treårig uddannelse, som giver dig en solid og alsidig eksamen, der giver adgang til en lang række af videregående uddannelser. 

Samtidig giver en HHX-eksamen også muligheden til at komme direkte ud i erhvervslivet inden for områder som fx revision, regnskab og kontor.

Efter et tre måneders grundforløb vælger du den studieretning, du ønsker at følge resten af gymnasietiden. Vi udbyder bl.a. studieretninger inden for matematik, økonomi og oplevelsesdesign.

HF

HF-uddannelsen er en toårig uddannelse med et bredt udbud af valgfag.

En HF-eksamen giver adgang til kortere eller mellemlange uddannelser som fx pædagog, sygeplejerske eller lærer. Ønsker du at tage en lang videregående uddannelser, skal du supplere din HF med et halvt års overbygning.

I løbet af uddannelsen kommer du i praktik inden for et af de områder, du kunne tænke dig at arbejde med senere. På den måde kan du bruge teorien fra undervisningen i praksis og blive klogere på, hvilken vej du ønsker at gå i din videre uddannelse.

Et skoleår fyldt med oplevelser

Er du til musical, håndbold, mountainbike, fitness, eSport, friluftsliv, fester, fredagscafé, koncerter eller rejser? FG byder på masser af oplevelser for alle både i og uden for skoletiden

Bo på Fjerritslev College

På Fjerritslev Gymnasium kalder vi os for EFTERSKOLERNES GYMNASIUM. Hos os kan du nemlig vælge at bo på college med dine venner, mens du tager din ungdomsuddannelse

Hvordan bliver jeg elev på FG?

Hvis du ønsker at blive elev på Fjerritslev Gymnasium, skal du ansøge via www.optagelse.dk

Søger du direkte fra 9. eller 10. klasse er fristen for ansøgning 1. marts.

Søger du ikke direkte fra 9. eller 10. klasse skal vi have din ansøgning senest 15 marts.

Ønsker du at søge ind efter 15. marts, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 96 50 51 00. Du kan også kigge forbi til en snak og en rundvisning.

Besked om optagelse

I slutningen af april udsender vi et brev (via e-Boks) om optagelse og nærmere information vedrørende skolestart

Når du søger STX

– skal du i ansøgningen

  • vælge 2. fremmedsprog
  • vælge kreativt fag

Når du søger HHX

– skal du i ansøgningen

  • vælge 2. fremmedsprog

Når du søger HF

– skal du i ansøgningen

  • vælge kreativt fag

Optagelsesprøver

Hvis du ikke kan optages direkte efter 9. eller 10. klasse afholder vi optagelsesprøver, som er korte mundtlige prøver, hvor faglærere i dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi deltager og vurderer niveauet i forhold til det forventede efter folkeskolens 9. eller 10. klasse